Ексклюзиви
субота, 27 січня 2018 18:30

Без виборів - експерт розповів, як Кремль проведе "зміну еліт" на Донбасі

Без виборів - експерт розповів, як Кремль проведе "зміну еліт" на Донбасі
Експерт розповів, що зробить Кремль з "елітою Донбасу". Фото: Gazeta.ua

Вибори "глав республік" на Донбасі не проводитимуть, хоча вони й назначені по їхньому так званому закону.

Таку думку висловив президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш у інтерв'ю для журналу "Країна".

"Не відбудуться вибори, якщо буде рух скерований на те, щоб всунути ці регіони назад в Україну, на умовах Росії. Немає вигоди у тому, щоб їх проводити. Росія зацікавлена у тому, щоб зберегти Захарченків та інших. Бо тоді вона їх забере і змінить "еліту"", - розповів Гармаш.

За його словами, це буде, нібито, одна з послуг, яку вона зробить Україні. "Зрозуміло, що із Захарченком ні під яким статусом Донбас в Україну не повернеться. Тому цього року, Росія, маючи надії на домовленості із Заходом, і на те, що змусить нас реалізувати політичну частину Мінських угод - відмовиться від "виборів"", - додав він.

Експерт відзначив, що у "республіках" поміняли "конституцію", щоб Захарченко не міг проводити "вибори" і не зміг зберегти свої повноваження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це наші люди в їхній армії" - експерт розповів про реальний стан армії бойовиків ЛДНР

"Якщо це не спрацює, то вибори проведуть в якості тиску на Україну і світову спільноту, зацікавлену в процесі врегулювання конфлікту", - вважає Гармаш.

Повне інтерв'ю з Сергієм Гармашем читайте в одному з найближчих номерів журналу "Країна".

Російська пропаганда забула про Донбас. Раніше російські пропагандисти використовували Донбас для внутрішніх цілей, які були скеровані не на цей регіон чи Україну, а саме на Росію. За словами експерта, війна заморозилась і Путін не може похвалитися своїми успіхами на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Без виборів - експерт розповів, як Кремль проведе "зміну еліт" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути