Ексклюзиви
вівторок, 17 грудня 2013 02:15

Без тепла та гарячої води залишилися 163 будинки в Донецьку і десятки будинків у Краматорську

Без тепла та гарячої води залишилися 163 будинки в Донецьку і десятки будинків у Краматорську
Фото: news.mail.ru

В результаті масштабної аварії другу добу без опалення і без гарячої води знаходиться один з найбільших районів Донецька.

У неділю о 6.00 найбільшу в місті теплотрасу прорвало двічі поспіль. Аварія сталася в тунелі на глибині 12 метрів. У мікрорайоні Гладківка фонтан з окропу бив протягом доби.

В результаті мерзнуть мешканці 163 багатоквартирних будинків, без тепла залишаються 4 школи, 5 дитячих садків, 3 лікарні та 19 інших споживачів.

З'ясувалося, що причиною аварії став компенсатор,що вийшов з ладу на трубопроводі діаметром 630 мм.

- Котельня 1991 року, бив стовп води в 8 метрів - там можна було плавати і пірнати... Щоб ремонтний персонал зміг дістатися до місця пориву, довелося відкачати більше 2,5 тисяч кубометрів гарячої води, для чого тільки з боку підприємства було залучено 4 одиниці техніки. Умови ліквідації аварії були ускладнені тим, що місце аварії знаходиться в одній з нижніх точок системи теплопостачання, куди постійно прибувала вода, - прокоментував заст. голови ОДА Валерій Лукашенко.

У понеділок о 4 та о 6 ранку відбулися дві теплові аварії в місті Краматорську (Донецької області). Там пошкодилися теплотраси, яким по 50 років, які потребують капітального ремонту.

Без тепла залишилися жителі чотирьох вулиць. Постраждали 41 будинок, ПТУ-42 і три підприємства.

Зараз аварійні бригади працюють над ліквідацією. А ближче до вечора в Краматорську трапилася ще одна аварія - на водоводі. Жителі селища Іванівка виявилися без води.

І в Донецьку, і в Краматорську комунальники обіцяли ліквідувати аварії до кінця робочого дня, однак по ситуації на 23.30 радітори в будинках залишалися холодними. У квартирах постраждалих мешканців температура + 10, а температуа повітря на вулиці - 10. Мешканці скаржаться, що не можуть користуватися електричними обігрівачами, оскільки відразу після теплової аварії почалися віялові відключення електропостачання.

Зараз ви читаєте новину «Без тепла та гарячої води залишилися 163 будинки в Донецьку і десятки будинків у Краматорську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути