Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Бахмут стратегічно важливий для РФ: чи вдастся окупантам його захопити

Бахмут стратегічно важливий для РФ: чи вдастся окупантам його захопити
Військовий пояснив, чим Бахмут стратегічно важливий для РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Бахмут на Донеччині стратегічно важливий для російської армії, адже там є перетин доріг та висоти за містом, важливі для окупантів.

Це місто на Донбасі – дуже важлива точка, яку треба втримати, вважає колишній начальник поліції Києва, ексзаступник голови Київської міської державної адміністрації, який нині воює у Національній гвардії, Андрій Крищенко, передає "Цензор.НЕТ".

"Там перетин доріг, висоти за Бахмутом, які для них важливі. Якщо росіяни захоплять Бахмут, там північніше є Соледар, Сіверськ, які, на мій погляд, нашим військам тоді, можливо, доведеться залишати", – сказав він.

Крищенко підкреслив, що не має повної інформації та не є стратегом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розказали про гостру проблему РФ на фронті

"Дивлячись на карту, ми бачимо, що ворог намагається зайти в Бахмут із різних боків. Перший строк на захоплення Бахмута давали їм до 9 травня, тепер до 1 січня. Але я думаю, це їм не вдасться і до 1 лютого. Наскільки я розумію настрій бійців, спротив досить серйозний, вибудована оборона, завдаються ураження", – додав військовий.

В американському Інституті вивчення війни раніше повідомили, що російськi війська сповільнили наступ у районі Бахмута на Донеччині. Окупанти, ймовiрно, ініціюватимуть тактичну або оперативну паузу.

Українські захисники відбили атаки окупантів на Донбасі. Зокрема, у Луганській області в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Площанка, Невське і Червонопопівка. На Донеччині – біля Веселого, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Підгороднього, Бахмута, Курдюмівки, Майорська, Водяного, Красногорівки і Мар'їнки.

Зараз ви читаєте новину «Бахмут стратегічно важливий для РФ: чи вдастся окупантам його захопити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути