вівторок, 11 вересня 2018 12:15

Азовське море врятує озброєння Harpoon: чому Javelin не допоможуть у війні проти РФ

Азовське море врятує озброєння Harpoon: чому Javelin не допоможуть у війні проти РФ
Harpoon допоможе протистояти російському десанту в Азовському морі. Фото: The Defense Post

Росія має можливість провести повітряно-морську десантну операцію, щоб ізолювати Маріуполь і південь узбережжя України аж до Одеси.

Таку позицію агресор виграв завдяки постійному укріпленню Росією наземних, повітряних і військово-морських сил у Криму та поблизу нього. Таку думку висловив американський дослідник Стівен Бланк у статті для Atlantic Council.

"Повітряно-морська десантна операція може включати масовані удари по наземних цілях. Ще одна можливість – використання повітряних сил для прикриття десантної операції, або військово-морської операції з обстрілу узбережжя з моря. Те, що весь повітряний десант Москви бере участь в операції "Восток-2018" на Далекому Сході, може означати, що Москва готується до використання цих сил у майбутніх десантних операціях, ймовірно, в якості першої фази комбінованого збройного нападу на Чорноморське узбережжя України," - йдеться у повідомленні.

На думку Бланка, блокада Москвою Азовського моря пошириться також на узбережжя Одеси і може мати на меті захоплення родовищ енергоресурсів, які все ще залишаються під контролем України.

"Тепер варто запропонувати зброю на допомогу Україні. Немає жодних свідчень того, що переговори спецпредставника США з питань України Курта Волкера з представником Москва Владиславом Сурковим скоро поновляться, або що у Москви є нові ідеї про можливість припинення війни. Справді, як Волкер повідомляв пресі, він не очікує, що Москва робитиме значні дипломатичні кроки перед президентськими та парламентськими виборами в Україні," - зазначається.

Також аналітик пропонує надати протикорабельні ракети через US-AGM-84 Harpoon Block II, AGM-158C LRASM A та норвезькі ракети ВМС. Україні також потрібна платформа для запуску, система наведення цілі, радар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як до Азовського моря вийшов новий броньований патруль

"Москва відмовляється вести переговори з виконання Мінських домовленостей, США та ключові європейські союзники мають поєднати додатковий військовий тиск, спрямований на зміцнення самооборони України та посилилення тиску на Москву", - переконаний аналітик.

Експерт зазначив, що вторгнення до Криму та на Донбас становить загрозу не лише для України, але і для Європи. Безпека України є життєво важливою для безпеки Європи.

Колона російської військової техніки каталася центром окупованого бойовиками Донецька. Очевидці зняли на відео, як колона з 20 бронетранспортерів рухалася вулицею Артема.

Зараз ви читаєте новину «Азовське море врятує озброєння Harpoon: чому Javelin не допоможуть у війні проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути