пʼятниця, 30 серпня 2019 12:56

"Азовці" вполювали цінного свідка на передовій
3

Бійці батальону "Азов" на Світлодарській дузі провели вдалий бій із бойовиками.

Взяли у полон одного "їхтамнєта" Попова, пишуть у прес-центрі батальону.

"Азовці" помітили групу найманців, що намагалися пройти на українські позиції. Такі дії росіян є порушенням Мінських домовленностей та умов "хлібного перемир'я".

Особисті речі бойовика свідчать про його приналежність до ворога
Фото: Прес-центр батальону "Азов"
Особисті речі бойовика свідчать про його приналежність до ворога
Особисті речі бойовика свідчать про його приналежність до ворога

Група розвідки вирішила відкрити вогонь по окупантах, 4 знищили, а один потрапив у полон.

Його відправили до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буряти закінчилися - бойовики на Донбасі почали приховувати кількість загиблих

"Бойовик розповів, що служить у 2-му взводі 2-ї роти 1-го батальйону третьої бригади ДНР. Найманець розказав, що їхня група вийшла у "сіру зону" з метою диверсійних дій, щоб зірвати перемир'я та звинуватити у цьому українську сторону. Сам він – уродженець української Горлівки, як і більшість особового складу бригади. Він неодноразово намагався залишити місце служби, проте його тримали там насильно. На передову, як свідчить полонений, найманців відправляють замість покарання.

Командування батальйону, за словами найманця, складають російські офіцери, також стало відомо, що у бойових підрозділах псевдореспублік некомплект – у більшості підрозділів служить не більше третьої частини особового складу. Казарми для розміщення бойовиків знаходяться у житлових приміщеннях місцевого населення українських населених пунктів, захоплених окупантами. Бойова техніка, у тому числі танки, які мали б знаходитися у зоні відведення згідно з Мінськими домовленостями, розміщені на території цивільних об'єктів. За інформацією найманця, російський куратор його бригади проживає у колишньому управлінні УБОЗ Горлівки. Ця та багато іншої інформації, яку "азовцям" здав полонений ворог, укотре підтверджує наявність на наших окупованих територіях російських солдатів, які, як і раніше, не мають жодних намірів виконувати будь-які мирні домовленості", - йдеться в повідомленні.

У Костянтинівці на Донеччині поліцейським добровільно здався колишній терорист ДНР.

39-річний житель Костянтинівки у червні 2014-го піддався російській пропаганді та приєднався до терористів, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції Донецької області.

Він чергував у захопленій адмінбудівлі міськвиконкому. Потім був направлений на блокпост, де перевіряв транспорт і громадян.

Зараз ви читаєте новину «"Азовці" вполювали цінного свідка на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути