вівторок, 10 грудня 2019 09:00

Аваков розповів про компроміс щодо відновлення кордонів

Аваков розповів про компроміс щодо  відновлення кордонів
9 грудня у Парижі відбувся саміт "нормандської четвірки". Фото - Reuters

Україна може погодитися на проведення виборів на Донбасі.

Але тільки за умови - якщо відновить контроль над кордоном з Росією за 2 дні до дня голосування. Про це після "нормандської зустрічі" розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести на Банковій стали козирем для Путіна - Зеленський

"Компроміс може бути: ми не за місяць візьмемо кордон, а за два дні. Ось у нас є 408 км кордону. Ми будемо кожен день зменшувати - і за день до виборів - раз! У нас під контролем весь кордон. Чим не компроміс?" , - заявив міністр, передає hromadske.

Додав, що президент Володимир Зеленський чітко сказав на переговорах, що перш за все безпека. А потім вибори і все інше.

9 грудня у Парижі відбувся саміт "нормандської четвірки". У ньому взяли участь Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон та Ангела Меркель. Перед самітом глава української держави провів двосторонні переговори з лідерами Франції та ФРН. Переговори в рамках четвірки були перервані задля зустрічі віч-на-віч Зеленського з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Аваков розповів про компроміс щодо відновлення кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути