вівторок, 17 жовтня 2017 13:50

Армію зміцнить об'єднання з селом - ветеран АТО

Армію зміцнить об'єднання з селом - ветеран АТО
Територіальна оборона об'єднає армію з народом та оптимізувати витрати на оборону. Фото: Сегодня

Громадський активіст Євген Степаненко запропонував залучити ветеранів першої хвилі АТО до створенні системи теориторіальної оборони.

На думку активіста, це допоможе об'єднати армію з народом та оптимізувати витрати на оборону.

"Рецепт зміцнення армії – це система територіальної оборони. Адже, коли на рівні села буде створений загін ветеранів з 3-6 патріотів, які воювали, особливо тих осіб, які у були у перших хвилях, то для суспільної думки, це важитиме більше, аніж заклики політиків з телевізора. І це могло б заново допомогти зростити армію з народом. Тому що існуватиме єдиний структурний організм, який поважатимуть. Адже там будуть наші ветерани, перший резерв і саме вони підуть воювати і повернуться, щоб готувати дітей до служби в армії. І це буде найкращим та яскравим прикладом", – розповів на телеканалі ZIK Євген Степаненко.

На думку активіста, державі вигідніше платити додаткові зарплати ветеранам, ніж організовувати нові структури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу ГРУшника Агєєва передали до суду

"Потрібно не просто видавати ветеранам зброю, щоб вони її тримали під ліжком. А, якщо він служитиме в територіальній обороні, то повинен отримувати від держави додаткову зарплату. І це значно менші кошти, ніж витрачати їх на мобілізацію, не знаючи призовників, які йдуть в Нацгвардію чи ще кудись", – прокоментував він.

Крім того, експерт наголосив, що якби батальйон територіальної оборони охороняв склад в Калинівці, у диверсантів було б менше можливостей проникнути туди.

"Тому що хлопці, маючи досвід, зробили б так, як вони це робили на війні. Наприклад, систему секретів", - підкреслив Степаненко.

Нагадаємо, силові відомства сьогодні, 17 жовтня, повинні надати свої пропозиції щодо назви нового формату військової операції на Донбасі замість АТО.

Зараз ви читаєте новину «Армію зміцнить об'єднання з селом - ветеран АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути