вівторок, 17 жовтня 2017 08:02

Сьогодні АТО отримає нову назву

Сьогодні АТО отримає нову назву
Приводом для зміни назви став новий український закон про реінтеграцію Донбасу Фото: wikipedia

Силові відомства сьогодні повинні надати свої пропозиції щодо назви нового формату військової операції на Донбасі замість АТО.

"У результаті наради 10 жовтня всі присутні отримали завдання протягом тижня розробити конкретні рекомендації. Мені подобається підхід, якщо в тебе є якісь заперечення або ти чимось незадоволений, будь ласка, надай конкретні пропозиції. Саме таким шляхом, я сподіваюся, ми рухатимемося в Радбезі. І якщо я не помиляюся, 17 жовтня запланована друга зустріч, під час якої всі повинні надати свої конкретні пропозиції", - сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО збирає засідання щодо Донбасу

Заступник міністра пояснив, що в законопроекті про реінтеграцію Донбасу пропонували фактично введення нової юридичної норми як "відсіч" замість АТО. Однак, у юристів силових відомств виникли застереження про введення цього терміну.

"Такої норми на сьогодні в законодавчому полі України не існує. АТО базується на використанні закону "Про боротьбу з тероризмом", який виписаний ретельно. Також на основі проведення АТО введені кілька діючих законів, що вживають термін АТО і базуються у співвідношенні до закону "Про боротьбу з тероризмом", і величезна кількість різного роду підзаконних актів", - повідомив він.

6 жовтня Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні АТО отримає нову назву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути