неділя, 12 лютого 2023 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США оцінили перспективи РФ повторити широкомасштабне вторгнення

Аналітики США оцінили перспективи РФ повторити широкомасштабне вторгнення
Росія невдовзі готується посилити свої атаки на сході України. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Російські військові готуються посилити свої атаки на сході України в найближчі кілька тижнів.

Однак противник не має необхідних для початку широкомасштабної наступальної операції ресурсів. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

За словами аналітиків, російські мілблогери виглядають деморалізованими через перспективи Кремля здійснити великий наступ. При цьому звинувачують чиновників адміністрації президента РФ в створенні недосяжних очікувань.

"Інформація про тактичні невдачі окупантів навколо Вугледара Донецької області ще більше послабила віру росіян у те, що їхні війська здатні розпочати рішучу наступальну операцію", – йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основний удар припаде на дві області – Веніславський про новий наступ росіян

ISW посилається на наближеного до Кремля мілблогера Той стверджував, що росіянам не вдалося швидко просунутися у перші дні свого наступу, аби захопити Вугледар. І що вони втратили ініціативу через швидке перекидання українськими силами резервів у цей район.

"Мілблогер відреагував на вірусні кадри, на яких Збройні сили України знищують безладну колону російських механізованих військ у районі Вугледару, припустивши, що наступ там завершився", – підкреслили фахівці.

Аналітики додали, що мілблогери використали кадри, щоб розкритикувати російське військове командування за повторення тих самих провалів, які переслідували армію РФ протягом війни проти України.

Лише за три дні наступу 8-10 лютого під Вугледаром та Авдіївкою російські окупанти втратили щонайменше 103 одиниці військової техніки. Серед втрат 36 бойових танків, повідомив нідерландський OSINT-проект Oryx.

Вражаюча кількість втраченої техніки свідчить про невдалі штурми окупантів поблизу цих населених пунктів, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США оцінили перспективи РФ повторити широкомасштабне вторгнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути