Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW спрогнозували завершення російського наступу на Донбасі
4

Наступ російських окупантів у Донецькій області може закінчитися захопленням Слов'янська чи Бахмута.

Поточний російський наступ може призвести до обмеженого просування на Донбасі на північний схід від шосе E40, ідеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

"За останні кілька тижнів російська армія не досягла значних успіхів у напрямку Слов'янська чи вздовж Сіверсько-Бахмутського виступу. Окупанти продовжують знижувати наступальну потужність у локальних боях за невеликі й неважливі населені пункти в усій Донецькій області. Зараз російським військам важко просуватися малозаселеною та відкритою місцевістю", – ідеться в повідомленні.

Коли ворог ближче просунеться до E40 навколо Слов'янська й Бахмута, росіяни зіштовхнуться з місцевістю, яка буде набагато сприятливішою для українських захисників. Це пояснюється щільністю населення та забудовою цих територій.

Нинішній російський наступ на Донбасі, найімовірніше, досягне кульмінації десь уздовж E40 уже найближчими тижнями, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу назвав четвертого генерала, який керує окупантами в Україні

20 липня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сформулював "розширені географічні плани" російської війни в Україні, підтверджуючи давню оцінку ISW про те, що Росія має територіальну мету поза межами Донецької та Луганської областей.

Карти ведення бойових дій в Україні:

Чим може завершитися новий наступ окупантів на Донбасі
Фото: understandingwar.org
Чим може завершитися новий наступ окупантів на Донбасі
Чим може завершитися новий наступ окупантів на Донбасі
Чим може завершитися новий наступ окупантів на Донбасі

Плани Кремля захопити більше українських територій не залишаться безкарним для Росії. Так відреагували в Держдепартаменті США на заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про "зміну географічних планів" у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW спрогнозували завершення російського наступу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути