Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2024 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
8

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

Російські окупанти на південному фронті безрезультатно намагалися здійснити рейд на правий берег Херсонщини.

На Донбасі ворог дещо просунувся на Авдіївському напрямку, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Позиційні бої тривали на Куп'янському напрямку та біля Кремінної, на Бахмутському напрямку, в районі адмінкордону Донецької і Запорізької областей, поблизу Роботиного та біля Кринок.

13 березня тривали позиційні бої на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна. На північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на північний захід від Сватового біля Табаївки та Стельмахівки; на захід від Кремінної біля Тернів і Ямполівки; і на південь від Кремінної біля Білогорівки в 12 км на південь від Кремінної.

На Бахмутському напрямку вчора тривали позиційні бойові дії. Підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Деякі російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ нібито захопили невизначені тактичні позиції біля залізничної станції в Кліщіївці (на південний захід від Бахмута). Водночас аналітики ISW не спостерігали візуального підтвердження цих заяв. Блогери також стверджували, що в Іванівському (на захід від Бахмута) точаться важкі бої.

Бойові дії тривали: на північний захід від Бахмута поблизу Богданівки; на захід від Бахмута біля Іванівського та на схід від Часів Яру; і на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Існує небезпека раптового прориву окупантів на фронті - ISW

Війська РФ просунулися на північний захід і південний захід від Авдіївки. Геолокаційні кадри від 12 березня показують, що окупанти просунулися на східну околицю Бердичів (на північний захід від Авдіївки). Армія РФ нещодавно також просунулася по вулиці Першотравневій у Первомайському (на південний захід від Авдіївки).

Окупанти нібито продовжують поступове тактичне просування до центру Первомайського. 12 березня російські блогери заявили, що війська РФ начебто розширили свій контроль над населеним пунктом Тоненьке (на захід від Авдіївки) і захопили нові позиції в лісових масивах між Орлівкою і Тоненьким. Найінтенсивніші бої тривають між Бердичами і Тоненьким (на північний захід від Авдіївки).

13 березня позиційні бойові дії тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було. Місцевість на північ від Новомихайлівки ускладнює просування військ ворога.

Бої також не стихали на захід від Донецька поблизу Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Новомихайлівки та Побєди.

13 березня на ділянці адмінкордону Донецької та Запорізької областей тривали обмежені позиційні бойові дії. Водночас підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Українські та російські джерела повідомляли про бої на південний схід від Великої Новосілки поблизу Новодонецького та Шевченка та на південь від Великої Новосілки поблизу Старомайорського.

13 березня тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області, а також поблизу Роботиного та Вербового.

Розпочалася 750-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 79 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 березня Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути