Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2022 07:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв
4

На Донбасі тривають позиційні бої на лінії Сватове – Кремінна в Луганській області.

На Донеччині українські військові вибили російських окупантів з позицій біля Бахмута, свідчать свіжі карти від американського Інституту вивчення війни (ISW). Загарбники давно утримували ці позиції.

Українські та російські джерела повідомляють про бої на околицях Бахмута, а також на північний схід і південь від міста. Російські війська нібито захопили Яковлівку Донецької області на північний схід від Соледара. Російські джерела стверджують, що Збройні сили України вибили війська РФ із позицій, які давно утримувалися біля Бахмута.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує новий наступ на Україну – аналітики США розкрили деталі

Російські війська передислоковують частини зі східного (лівого) берега Дніпра в Херсонській області, але ще зарано говорити про те, чи виводить РФ війська. На півдні тривають планові артилерійські та ракетні обстріли через річку Дніпро.

16 грудня ЗСУ завдали ударів по двох скупченнях російських військ та двох складах боєприпасів у Запорізькій області, поранивши 150 осіб та знищивши 10 одиниць техніки. Війська РФ розміщують у тимчасово захопленому Мелітополі протитанкову оборону "зуби дракона".

Російські сили та окупаційна "влада" продовжують боротися з гострою нестачею медичного персоналу та матеріалів.

Водночас ворог отримав нову партію безпілотників іранського виробництва та продовжує переговори з Іраном щодо придбання балістичних ракетних комплексів.

Українська авіація протягом минулої доби завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

ЗСУ відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Красногорівка, Олександропіль, Мар'їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути