Ексклюзиви
понеділок, 03 квітня 2023 08:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв
5

Російські окупанти на фронті на Донбасі продовжують обмежені наземні атаки на лінії Сватове – Кремінна у Луганській області.

Інші угруповання загарбників вели наступ на Бахмут та його околиці, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Ворог водночас відійшов від деяких позицій на Донеччині.

На півночі Бахмута російські сили, ймовірно, захопили Артемівський завод обробки металів. 2 квітня українські сили завдали по заводу ракетного удару, зазначили аналітики. Про захоплення "вагнерівцями" АЗОМу в ISW повідомляли ще у зведенні від 28 березня.

Пропагандисти вкотре заявили, що російська армія на Луганщині нібито досягла незначних успіхів на північний захід від Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

2 квітня російські війська також продовжили завдавати ударів по лінії Авдіївка – Донецьк. Водночас окупанти відступили з невстановлених позицій на Донецькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство колаборанта Фоміна у Петербурзі: в ISW розкрили цікаві подробиці

На півдні Збройні сили України завдали удару з HIMARS по залізничному депо у Мелітополі на Запоріжжі. Це вже третій удар по тимчасово окупованому місту за останній тиждень.

Значна частина з 200 тис. втрат живої сили РФ в Україні пов'язана з поганою дисципліною та навчанням поза бойовими діями, зокрема через надмірне вживання алкоголю та неправильне поводження зі стрілецькою зброєю.

Розпочалася 404-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там Збройні сили України відбили понад 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути