Ексклюзиви
середа, 14 вересня 2022 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW оцінили можливість подальшого просування ЗСУ за річку Оскіл

Аналітики ISW оцінили можливість подальшого просування ЗСУ за річку Оскіл
Російські війська навряд чи завадять подальшому просуванню ЗСУ за річку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Американські аналітики сумніваються у здатності російського угруповання біля річки Оскіл перешкодити подальшому просуванню українських сил у Харківській області.

13 вересня Збройні сили України перейшли річку вбрід у Боровій, ідеться у звіті Інститут вивчення війни ISW.

"Так звані російські військові блогери визначили Оскіл як нову лінію фронту. Це приблизно за 30 кілометрів на північний схід від Ізюма і недалеко від адмінкордону Луганської області", – сказано в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден оцінив контрнаступ ЗСУ на фронті

Це, на думку аналітиків, вказує, що українські сили продовжують локальні наземні атаки, аби створити загрозу російським позиціям за річкою.

"Водночас російські війська навряд чи будуть достатньо сильні, щоб перешкодити подальшому просуванню українських військ уздовж всієї річки. Схоже, вони не отримують підкріплення, тож українські війська, імовірно, зможуть використовувати цю слабкість для відновлення контрнаступу через Оскіл", – вважають експерти.

Збройні сили України продовжують просуватися в Харківській області, а росіяни втрачають свої позиції і не в змозі їх зміцнити. Відчутних успіхів Україна досягає і на Херсонському напрямку, ідеться у попередньому звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Водночас деякі українські сили також передислоковуються з Харківської області на південний захід Донеччини. Російське ж командування не надає пріоритету зміцненню вразливих позицій на схід від річки Оскіл.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW оцінили можливість подальшого просування ЗСУ за річку Оскіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути