понеділок, 14 січня 2019 19:00

Американський офіцер розробив картографічний додаток після відвідин України

Американський офіцер розробив картографічний додаток після відвідин України
Перебування в Україні надихнуло військового США на розробку нового картографічного додатку / фото: Axar.az

Лейтенант Національної гвардії сухопутних сил штату Нью-Йорк Джеймс Пістелл розробив легкий у використанні безкоштовний комп'ютерний додаток, який дозволяє швидко зобразити план операції на місцевості.

Ідея розробки такого додатку прийшла до нього під час служби в Україні в 2018 році у складі Спільної військової навчальної групи – Україна, йдеться а сайті Національної гвардії США.

Його підрозділ використовував Інтернет сайт для графічного зображення операцій. Однак сервіс працював не дуже ефективно.

"Він був справді застарілим і навіть якщо сайт працював, символи на ньому – ні, - говорить він в коментарі для сайту. – Я подумав, що можу розробити значно кращу версію. Мене спонукав до створення цього мій міжнародних досвід і я хотів допомогти провідникам в плануванні операцій".

Додаток поєднує Google Maps з інструментом, який дозволяє використовувати військову систему MGRS а також обирати вид графіки.

Пістелл, який здобув освіту історика в університеті штату Нью-Йорк є веб-дизайнером самоучкою і захоплюється технологіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени в Україні випробують грізну ракетну зброю

Додаток, розроблений Пістеллем вже привернув увагу у США, йдеться в повідомленні.

"Я отримав електронний лист від рятувальних служб Каліфорнії, які попросили мене додати більше символів, а також електронного листа від когось з (офіцерських курсів), в якому йшлося, що їх клас використовує додаток", - говорить Пістелл.

Україна продала Саудівської Аравії протитанкові ракетні комплекси "Скіф" та "Корсар". Вартість поставки складає $24,2 млн - 670 - млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Американський офіцер розробив картографічний додаток після відвідин України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути