Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 11:29

Американські й українські кораблі тренуються у Чорному морі, а росіяни вставляють палиці в колеса
10

Фото: Держприкордонслужба України
Патрульний катер берегової охорони США Hamilton зайшов у Чорне море 27 квітня
Американський катер берегової охорони відвідує Чорне море вперше за останні 13 років

Українські морські прикордонники проводять спільні навчання в Чорному морі з кораблем берегової охорони США USCGC Hamilton. Відпрацьовують узгодженість дій у міжнародній тактичній групі.

Флагман української Морської охорони "Григорій Куроп'ятников" зустрів американський фрегат за 100 морських миль від Одеси, у виключній морській економічній зоні України, повідомляє Держприкордонслужба.

Елементи маневрування відпрацьовують з нарощуванням складності. Учасники маневрів також відбили умовний повітряний напад.

За діями партнерів стежать росіяни - два сторожових кораблі берегової охорони прикордонної служби ФСБ проекту "Охотнік".

"Трохи віддалено, але досить нав'язливо кружляв ще один корабель ЧФ РФ", - говорять у пресслужбі.

Кораблі агресора оголошують вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, і небезпечно маневрують, намагаючись штучно звузити зону маневру для українського і американського кораблів. На виклики по каналах міжнародної морської безпеки вони не відповідають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без розпізнавальних знаків: американці затримали судно з купою російської зброї

Українські прикордонники задокументували порушення норм міжнародного морського права.

USCGC Hamilton зайде до Одеси 10 травня.

Патрульний катер берегової охорони США Hamilton зайшов у Чорне море 27 квітня. Так американці показали підтримку України у випадку відкритої та ще більшої агресії Росії.

Американський катер берегової охорони відвідує Чорне море вперше за останні 13 років. Востаннє тут був катер "Далас" — входив в акваторію 2008-го та 1995-го.

"Сполучені Штати продовжать уважно спостерігати за відведенням військових сил Російської Федерації від кордонів України, — каже речник Пентагону Джон Кірбі. — Ще рано стверджувати, що російські війська відведені".

У Чорному морі досі лишаються два великі десантні кораблі Північного флоту РФ — "Олександр Отраковський" і "Кондопога". У Москві запевняють, що зайшли туди заради навчань.

Зараз ви читаєте новину «Американські й українські кораблі тренуються у Чорному морі, а росіяни вставляють палиці в колеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути