Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2022 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики з'ясували, навіщо Пригожин кидає виклик пропаганді Путіна

Американські аналітики з'ясували, навіщо Пригожин кидає виклик пропаганді Путіна
Путінський режим багато в чому залежить від монополізації державного інформаційного простору. Фото: eastnews.ua

Російський олігарх, творець і фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин критикує міністерство оборони Російської Федерації, щоб приховати відсутність "перемог" своїх найманців під Бахмутом Донецької області.

Пригожин використовує дедалі більше платформ для посилення позиції в інформаційному просторі, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни ISW. Зокрема, залучив власний ресурс "РІА Фан" для просування своєї кампанії з вербування ув'язнених.

"Диктаторський режим Володимира Путіна багато в чому залежить від монополізації державного інформаційного простору, але Пригожин все більше кидає виклик цій монополії", – зазначають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шляху назад немає" ‒ кремлівський олігарх Пригожин знову поїхав по російських тюрмах

Пригожин формує потрібні наративи серед військових кореспондентів РФ, постійно відволікаючи увагу від своїх сил і принижуючи російське військове командування.

"Тісна взаємодія Пригожина зі ЗМІ та інтернет-спільнотою дозволяє йому реагувати на будь-яку критику чи несприятливі наративи в режимі реального часу, на відміну від міноборони Росії чи Кремля", – пишуть аналітики ISW.

Невдоволення силовиків діями РФ в Україні чітко вказує на те, що президент Росії продовжуватиме задобрювати прихильників війни у довгостроковій перспективі.

Російський олігарх, засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує набирати сили й будувати військову структуру, паралельну міністерству оборони Росії. Вона може стати великою загрозою для правління російського диктатора.

Пригожин рекрутує добровольчий батальйон, у який влаштувався колишній ватажок так званої ДНР Ігор Гіркін. Останній відомий своєю їдкою критикою керівництва міноборони РФ, нагадали експерти.

Путін залежить від сил "Вагнера" у Бахмуті на Донеччині і, ймовірно, намагається утихомирити Пригожина, бо той підриває російську армію.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики з'ясували, навіщо Пригожин кидає виклик пропаганді Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути