Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2022 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики порахували втрати РФ у війні проти України

Американські аналітики порахували втрати РФ у війні проти України
Росія зазнала значних втрат в авіації – ISW. Фото: facebook.com/kpszsu

Російська армія за період повномасштабної війни проти України втратила щонайменше 278 літаків.

Ворог також використав понад 80% своїх сучасних високоточних ракет, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Війська Російської Федерації значно виснажили свій арсенал систем високоточної зброї та зазнали значних втрат в авіації. Тепер їм буде важко підтримувати поточний темп атак на українську критичну інфраструктуру", – зазначили в аналізі.

Аналітики також процитували заяву головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного від 3 листопада. У ній зазначається, що українські захисники вже знищили 278 російських літаків, порівнюючи ці дані з втратами 119 літаків Радянського Союзу за 10 років війни в Афганістані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський штурмовик "долітався" на Херсонщині

"Міноборони Великої Британії 7 листопада поінформувало, що російські сили навряд чи компенсують ці авіаційні втрати в найближчі кілька місяців, оскільки вони значно перевищують російські можливості з виробництва нових літаків", – підкреслили фахівці.

Водночас в ISW навели слова представника української розвідки Вадима Скібіцького. Розвідник розповів, що окупанти використали понад 80% своїх сучасних ракет, завдаючи масованих ударів по українській інфраструктурі. Також він вказав, що у російських військ залишилося лише 120 ракет "Іскандер".

Скібіцький також додав, що Росія досягла домовленості з Іраном про закупівлю систем балістичних ракет Fateh-110 і Zolfaghar. Намагання Росії поповнити свій арсенал лише підтверджує те, що запаси високоточної зброї у неї майже закінчилися.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 7 листопада становили 76 460 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 530 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Найбільших втрат ворог зазнав на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Україна за вісім місяців великої війни втратила понад 9 тис. військових. Точна кількість поки що невідома через неможливість підрахувати загиблих під час оборони Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики порахували втрати РФ у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути