середа, 08 березня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо Бахмут впаде: у США оцінили шанси росіян просунутися вглиб України 

Якщо Бахмут впаде: у США оцінили шанси росіян просунутися вглиб України 
Бахмут на Донеччині давно охрестили фортецею України. Запеклі бої за нього точаться ще з літа минулого року. Фото: "Слово і діло"

Російська армія фактично не має шансів для створення оперативного ефекту на полі бою та просування вглиб України в разі захоплення Бахмута на Донеччині.

Росіянам не вистачає механізованих бригад для просування за межі Бахмута. Тактичні "штурмові війська" з такими маневрами не впораються, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

"Російські війська навряд чи зможуть здобути більше, ніж тактичну перемогу після 10 місяців штурмів", – зазначили аналітики.

Вони вважають, що невеликий тактичний успіх противника у районах Бахмута свідчить про здатність росіян домагатися обмеженої тактичної переваги через піхоту. Її РФ використовує у фронтових атаках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи змінить хід війни "падіння Бахмута": заява міністра оборони США

Раніше ISW повідомляв, що для військ РФ є два можливі шляхи просування: у напрямку Костянтинівки (близько 20 км від Бахмута) або в напрямку Слов'янська-Краматорська (близько 40 км на північний захід від Бахмута).

При цьому реалізувати наступ ворог може лише на одному з них, адже війська України зміцнили обидва ці напрямки, впевнені експерти.

Напередодні президент Володимир Зеленський пояснив рішення влади й військового керівництва продовжити оборону Бахмута.

За його словами, у разі окупації Бахмута військам РФ відкриється шлях до інших населених пунктів Донецької області. Зокрема, на Краматорськ і Слов'янськ. Тому оборона ЗСУ на цьому рубежі фронту – важливий тактичний крок з боку української армії, зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Бахмут впаде: у США оцінили шанси росіян просунутися вглиб України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути