пʼятниця, 06 вересня 2019 18:56

Як вплине звільнення Цемаха на справу MH17

Як вплине звільнення Цемаха на справу MH17
Передача Цемаха є доказом причетності РФ. Фото: ВВС

Український суд звільнив бойовика Володимира Цемаха, бо у справі MH17 вистачає доказів.

"Це було несподівано до вчорашнього вечора, коли дізналися, що його справа буде розглядатися в суді. Тоді з'явилися версії, що, швидше за все, це підготовка до обміну 33 або 34 військовополонених з обох сторін", - сказав розслідувач Bellingcat Христо Ґрозев.

Він повідомив, що з Москви надійшов ультиматум. Якщо не буде внесений в списки Цемах, то ніхто із 33 засуджених в Росії не буде звільнений.

"З точки зору доказової бази, нічого особливо не зміниться. Міжнародна слідча група накопичила настільки багато об'єктивних доказів причетності Росії, що для суду це нічого не змінить", - сказав він.

Зараз на суді немає жодного обвинуваченого, щоб його захищав адвокат, який би наводив аргументи на користь альтернативних версій збиття літака.

"Тому, на жаль, Росія і Кремль завжди будуть говорити, що це була одностороння судова процедура. Але сам процес буде мати достатньо легітимних доказів, щоб суддя виніс об'єктивний вирок", - заявив Ґрозев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сенатор прокоментував звільнення Цемаха

Він вважає, що Україні необхідно поділитися з міжнародним слідством у справі "Боїнга" деталями переговорів з обміну. Ультиматум Росії з видачі саме Цемаха буде вагомим доказом причетності його до збиття літака.

Амстердам не планує звертатися до Євросоюзу з питанням звільнення з-під варти українським судом бойовика Володимира Цемаха, якого називають головним свідком у справі про збиття малазійського "Боїнгу" влітку 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Як вплине звільнення Цемаха на справу MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути