Ексклюзиви
вівторок, 07 липня 2020 07:42

Як минула доба на Донбасі

Як минула доба на Донбасі
Окупанти на всі обстріли отримали адекватну відповідь від Об'єднаних сил. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

6 липня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Внаслідок обстрілів противника один український воїн отримав бойове травмування, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

"Поблизу Новгородського противник спершу застосував проти наших захисників артилерійські системи калібру 122 мм, а пізніше – 120-ти мм міномети. На підступах до населених пунктів Зайцеве та Південне ворог також використав міномети 120-го калібру, а неподалік Хутору Вільний – гранатомети різних систем та кулемети. По укріпленнях українських воїнів неподалік Верхньоторецького агресор відкривав вогонь зі 120-ти мм міномети, а біля Старогнатівки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи Об'єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували окупантів відмовитись від продовження агресивних дій", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загрози вторгнення Росії в Україну немає - Наєв

Від початку поточної доби збройні формування РФ 3 рази порушили режим припинення вогню. Із мінометів калібру 120 мм стріляли на підступах до Новотошківського. Поблизу Старогнатівки ворог обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а неподалік Водяного – з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Окупанти отримали адекватну відповідь від Об'єднаних сил.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

За даними української розвідки, окупаційні війська РФ минулого тижня зазнали значних втрат особового складу та техніки. Із 29 червня по 5 липня на Донбасі загинули 13 осіб, поранені та травмовані – 15.

Зараз ви читаєте новину «Як минула доба на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути