середа, 26 липня 2017 15:18

Агєєва треба використати для порятунку Чирнія - адвокат

Агєєва треба використати для порятунку Чирнія - адвокат
Ілля Новіков вважає, що Україна має підстави не пускати російських консулів до Агеєва. Фото: Новое Время

Публічну вимогу Міністерства закордонних справ РФ щодо допуску консулів до полоненого Віктора Агєєва можна пов'язати зі справою українського політв'язня Олексія Чирнія.

Таку думку у Facebook висловив адвокат Ілля Новіков.

"24 липня Олексію повідомили, що по закону про анексію Криму його вважатимуть росіянином. Бо не знайшли його заяву про відмову приймати російське громадянство, яку він подавав у Бахчисараї 18 квітня 2014 року. Так само вчинили з Сенцовим та Кольченком. І ніяких українських консулів до нього більше не пускатимуть. Згорнуть розпочату процедуру передачі на батьківщину", - зазначив Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала стала на захист політв'язнів

Адвокат проводить паралель із взятим у полон російським військовим-контрактником Агєєвим. Новіков висловлює сумніви, що Агєєв — громадянин РФ.

"Повідомлення СБУ — це просто слідча версія, вона не кінцева. Документи, припустимо, можуть бути фальшиві. Заяви російської сторони — це добре, але Росія не вважає обов'язковим брати до уваги думку України з приводу громадянства Сенцова, Кольченка та Чирнія", - написав адвокат.

Новіков вважає, що Україна має на свою користь використати публічну причетність уряду РФ до справи Віктора Агєєва.

Олексій Чирній входить до "кримської четвірки", яку Росія звинувачує в тероризмі. На відміну від Олега Сенцова та Олександра Кольченка, Чирній у суді визнав провину, але зазначив, що його катували. Вже відбув половину строку в колонії РФ. Нещодавно із загального режиму утримання його перевели на тюремний.

Зараз ви читаєте новину «Агєєва треба використати для порятунку Чирнія - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути