Ексклюзиви
субота, 23 липня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Агресивно налаштовані: у маріупольців "накипіло"

Агресивно налаштовані: у маріупольців "накипіло"
У Маріуполі люди починають обурюватися. Фото: t.me/andriyshTime

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області зростає незадоволення людей щодо відношення окупантів до їхніх потреб.

Гуманітарна допомога – знову головне джерело їжі для більшості. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Заробітної платні та пенсій, які окупанти почали давати, не вистачає навіть на мінімальний рівень життя людей. Навіть при звільненні від оплати комунальних послуг (якщо це взагалі послуги) та проїзду транспортом", – пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти визнали спалах інфекції в Маріуполі

Місцеві колаборанти розкрадають гуманітарну допомогу. Тому для маріупольців її катастрофічно не вистачає.

"Щоденні черги на пеклі навіть без води. Черга, аби записатися в чергу, черга, аби отримати по запису в чергу. Прояви незадоволення все агресивніші. Скоро маріупольці почнуть бити колаборантів в прямому сенсі. І це достатньо справедлива кара з огляду на ситуацію", – зазначив Андрющенко.

У тимчасово захопленому Маріуполі місцеві жителі не мають нормального житла та доступу до води. Серед міста лежить купа сміття.

Російські окупанти вимагають від маріупольських фермерів зібрати та віддати у власність "молодій республіці" весь врожай. Крім цього, їх примушують підписати юридичні папери про безоплатну передачу права власності на земельні ділянки та майно людям.

Зараз ви читаєте новину «Агресивно налаштовані: у маріупольців "накипіло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути