четвер, 16 липня 2020 10:37

"Абхазький" чи "карабаський": Кремль обирає сценарій для окупованого Донбасу

"Абхазький" чи "карабаський": Кремль обирає сценарій для окупованого Донбасу
Росія обирає сценарій розвитку подій на окупованому Донбасі. Фото: reuters.com

Кремль тривалий час реалізовує масштабну програму інтеграції окремих районів Донецької та Луганської областей до складу РФ.

Зараз окупанти наближаються до поворотного моменту, коли обиратимуть основний сценарій для цих територій, заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) Олександр Литвиненко під час спільного засідання Форуму безпекового співробітництва та Постійної Ради ОБСЄ, пише "Укрінформ".

На його думку, це буде або "абхазький" сценарій, коли ці нелегальні формування можуть бути офіційно визнані, або ж "карабаський", як у Нагірному Карабасі, де бойові дії низької інтенсивності тривають понад 30 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського закликають завершити танці з бубнами про "ту сторону" і дати чітку відповідь

Литвиненко також звернув увагу на масову видачу російських паспортів жителям ОРДЛО та впровадження російської правової та економічної системи на окупованих територіях.

"...упродовж останніх 6 років Росія здійснювала масштабні підривні дії проти України, тим самим руйнуючи основи європейської безпеки та створюючи загрозу миру та стабільності на континенті", - наголосив директор НІСД.

Український журналіст, представник окупованої Донеччини на Мінських переговорах у ТКГ Сергій Гармаш розсекретив зарплати російських кадрових офіцерів, які воюють на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Абхазький" чи "карабаський": Кремль обирає сценарій для окупованого Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути