Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2024 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

84 бойових зіткнення, знищений логістичний хаб росіян і не тільки: головне з вечірнього зведення

84 бойових зіткнення, знищений логістичний хаб росіян і не тільки: головне з вечірнього зведення
Протягом доби на фронті в Україні відбулось 84 бойових зіткнення. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні відбулось 84 бойових зіткнення.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по шести районах зосередження особового складу та трьох зенітних ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, одному логістичному хабу, двох засобах протиповітряної оборони та одній наземній станції управління БпЛА противника, повідомив ввечері 22 лютого Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Загалом окупанти завдали 50 авіаційних ударів та здійснили 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Говорили про Авдіївку і Кринки - Зеленський провів Ставку

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито сім атак ворога в районах населених пунктів Орлівка, Сєверне, Первомайське та Невельське.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка та Побєда Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 31 раз намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито вісім атак противника в районах населених пунктів Андріївка, Богданівка Іванівське, Кліщіївка та Торецьк, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив чотири спроби наступу в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському відбито дві атаки ворога в районі населеного пункту Золота Нива.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито чотири атаки противника західніше Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, здійснено дві спроби штурму позицій наших військ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Російська армія завершила операції з зачистки Авдіївки на Донбасі.

Ворог імовірно окупував село Побєда на Марʼїнському напрямку і щосили намагається захопити Іванівське, свідчать карти Інституту вивчення війни (ISW).

Також є незначне просування на Авдіївському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «84 бойових зіткнення, знищений логістичний хаб росіян і не тільки: головне з вечірнього зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути