вівторок, 22 січня 2019 13:47

58-ма бригада підтвердила: в полон потрапив їхній боєць Панченко

58-ма бригада підтвердила: в полон потрапив їхній боєць Панченко
Боєць 58-ї мотопіхотної бригади СТаніслав Панченко потрапив у полон до бойовиків ДНР / скрін

У 58-й окремій мотопіхотній бригаді оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗСУ підтвердили факт зникнення бійця Станіслава Панченка.

На бійця чинять психологічний і фізичний тиск, повідомляє бригада на сторінці у Facebook.

"21 січня пропагандисти і представники спецслужб РФ, які працюють на тимчасово окупованих територіях України, виклали відео допиту нашого військовослужбовця і почали поширювати його на своїх пропагандистських ресурсах. Із відео зрозуміло, що Станіслава "готували" до запису цього відео. Але ми віримо, що незважаючи на певні труднощі в житті Станіслава Панченка, військовослужбовець повернеться додому. Ми ніколи не відмовляємося від своїх військовослужбовців", — заявили в бригаді.

"Панченко Станіслав Мирославович дійсно боєць 58 омпбр. Ми акцентуємо увагу на тому, що, швидше за все, сказані ним слова на відео є результатом психологічного чи навіть фізичного тиску шляхом "обробки" військовослужбовця. Підтвердженням цього є те, що відеозвернення опублікували лише на третій день після зникнення військовослужбовця. Фактично цього досить для проведення "роз'яснювальної" роботи. Відомо, що всі інформаційні матеріали проросійських найманців є нічим іншим, як елементом інформаційної війни", — йдеться в заяві 58-ї бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Били в пах" - кіборг розповів про тортури в полоні бойовиків

Боєць на відео каже, що він Панченко Станіслав Мирославович, 3 січня 1999 року народження, із села Попове Новосанжарського району Полтавської області.

7 грудня президент України Петро Порошенко підписав указ надання про іменної стипендії українським політв'язням.

Незаконно затримані в Росії та в окупованому Криму і Донбасі, громадяни України зможуть отримувати її вже з 7 січня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «58-ма бригада підтвердила: в полон потрапив їхній боєць Панченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути