середа, 24 квітня 2019 16:30

"50 засланців": ідентифікували бойовиків із батальйону "Спарта"

Батальйон "Спарта" входить до складу терористичних формувань ДНР на Донбасі. Це бандформування брало участь у боях проти ЗСУ за Слов'янськ і Донецький аеропорт. У лютому 2015-го підрозділ внесли до санкційного списку ЄС як "озброєну сепаратистську групу, яка активно підтримує дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, та продовжує дестабілізувати ситуацію в Україні", повідомляє "Інформаційний спротив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія видаватиме жителям окупованого Донбасу паспорти

До 6 жовтня 2016-го бандформування очолював бойовик Арсеній Павлов (він же "Моторола"). Чисельність банди військових злочинців — близько 300 осіб, включно з місцевими та російськими найманцями.

50 із них — громадяни РФ. На скріншотах — повний список військових злочинців із РФ, актуальний на сьогодні.

Більшість із них — чоловіки у розквіті сил, 30-40 років.

У списку російських бойовиків "Спарти" — вихідці з Уфи, Челябінська, Ставрополя, Ростова-на-Дону, Волгограда, Нижнього Новгорода, Чити, Ямало-Ненецького автономного округу, Пскова тощо.

 
 
 
 
У Росії прокоментували указ Путіна про паспорти жителям окупованого Донбасу. Помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що видача жителям окупованого Донбасу російських паспортів є обов'язком влади РФ перед людьми, які "говорять і думають російською".
Зараз ви читаєте новину «"50 засланців": ідентифікували бойовиків із батальйону "Спарта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути