понеділок, 06 травня 2019 16:07

5 днів боровся за життя: помер 24-річний морпіх Іван Сакаль

 

6 травня о 10:45 в обласній клінічній лікарні ім. Мечникова у Дніпрі помер 24-річний Іван Сакаль, старший сержант 137-го окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ.

Родом із міста Турка на Львівщині. Це була його 3-я ротація на війні. До морської піхоти прийшов 2015-го.

Боєць отримав кульове поранення (7,62 мм) під час обстрілів російськими окупантами позицій ЗСУ. Був у комі впродовж 5 днів.

Головний лікар Сергій Риженко писав у Facebook, що операції тривали протягом усіх 5 діб.

"Ваня був справжнім розвідником - спокійним, стриманим, розумним. Займався кросфітом і неодноразово брав участь у "Звитязі ВМС". Ніколи не прогинався під командування, не вислужувався. Не прагнув ані нагород, ані посад чи звань. На нього завжди можна було покластися", - написав у Facebook побратим Тарас Чмут.

Картка для допомоги родині: 5168 7573 5762 4412 (брат Михайло Сакаль)

Протягом квітня 2019-го у боях на Донбасі загинули 15 українських військовослужбовців. Наймолодшим із загиблих було 20 років, найстаршому — 57. Найгострішою була ситуація 11 квітня. Тоді Україна втратила одного бійця, 8 зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «5 днів боровся за життя: помер 24-річний морпіх Іван Сакаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути