середа, 31 травня 2017 16:51

46% жителів окупованих територій не довіряють російським ЗМІ

56% населення самопроголошених "республік" Донбасу бачать своє майбутнє у складі України.

Це випливає з дослідження берлінського Центру східноєвропейських і міжнародних студій (ZOiS) "Донбас: дві частини чи все ж одна?", пише "Громадське ТБ".

Аналітики центру торік опитали понад 2 тис. осіб у Донецькій та Луганській областях по обидва боки лінії розмежування. Результати опублікували лише тепер.

Вони дійшли висновку, що "Києву не варто відмовлятися від окупованих територій, а Москва не може розраховувати на непохитну лояльність населення ДНР та ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше половини росіян хочуть Путіна на повторний термін

Жителі контрольованих Києвом районів бачать своє майбутнє у складі України: 65% – у сучасному статусі, ще 26% хочуть певної автономії. Бажання жителів самоназваних ДНР та ЛНР виявились майже ідентичними.

Автор: Facebook
  Понад половина - 56% населення самопроголошених "республік" Донбасу бачать своє майбутнє у складі України
Понад половина - 56% населення самопроголошених "республік" Донбасу бачать своє майбутнє у складі України

"21 відсоток жителів окупованої частини хочуть бути частиною України без особливого статусу, а 35 відсотків вважають за краще особливий статус для цих територій всередині України.

11 відсотків жителів підконтрольних бойовикам територій бачать Донбас у складі Росії без жодних умов, ще 33 відсотки погоджуються на приєднання до РФ лише із "особливим статусом", – йдеться в дослідженні.

Опитування охоплює великий діапазон питань – самоідентифікацію та її зміни через війну, ставлення до реформ в Україні та її зовнішньополітичного курсу.

Соціологи з'ясували, що 46% жителів окупованих територій не довіряють російським ЗМІ. Українським медіа не довіряють 86%.

Центр ZOiS створений рішенням Бундестагу у кінці 2015 року як експертна установа для кращого розуміння ситуації у Східній Європі. Це уже друга доповідь ZOiS про ситуацію в Україні.

Кожен п'ятий житель Росії хотів би, щоб окуповані райони Донбасу стали частиною Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «46% жителів окупованих територій не довіряють російським ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути