неділя, 19 грудня 2021 15:02

43 військових ЗСУ убили ворожі снайпери цьогоріч

43 військових ЗСУ убили ворожі снайпери цьогоріч
43 українські військові загинули від снайперського вогню. Фото: ua.news

Російські окупанти на Донбасі порушують режим тиші та цинічно залучають снайперів, які вбивають українських військових.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на брифінгу після переговорів із головою Міноборони Данії Тріне Брамсен.

"Протягом 2021 року 43 українські військові загинули від снайперського вогню. У чому тут цинізм? Тому що, коли робить постріл снайпер, його не чує і не бачить моніторингова місія - СММ ОБСЄ", - зазначив Резніков.

За словами очільника українського Міноборони, найкраща реакція військових на снайперський вогонь - застосування артилерії, гранатометів та мінометів.

"Підступство російських військ було саме в тому, щоб зробити тихо постріл снайпера, убити нашого військового. Наші військові у відповідь мали застосувати відповідно мінометний вогонь або артилерійський. І ось тут СММ ОБСЄ, звичайно, зафіксувала б публічне порушення з боку українських Збройних сил. Росіяни б у кожному своєму телевізорі кричали б, що саме Україна порушує Мінські угоди, порушує режим "тиші", - наголосив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів про новий план дій у разі вторгення Росії

Міністр додав, що російські найманці використовують дрони, які перетинають лінію розмежування, кидають гранати. Ще одна тактика бойовиків - видавлювання офіцерів СММ ОБСЄ з тимчасово окупованої території. Зараз там 20 спостерігачів, хоча, за мандатом ОБСЄ, мало б бути 200, повідомив Резніков.

Міністр оборони також зауважив, що окупанти блокують робому місії.

"Тактика росіян дуже ясна: прибрати з окупованих територій, де вони панують, міжнародних спостерігачів, щоб ніхто не знав, що там відбувається", - зазначив Резніков.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна буде сама захищатися в разі вторгнення Росії. Однак для цього потрібно не тільки оборонне, а й наступальне озброєння.

Зараз ви читаєте новину «43 військових ЗСУ убили ворожі снайпери цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути