пʼятниця, 27 грудня 2019 07:27

17 обстрілів за добу, одного військового поранили

17 обстрілів за добу, одного військового поранили
26 грудня позиції українських військових обстрілювали 17 разів. Фото: Анна Чапала

26 грудня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції українських військових підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це повідомили в прес-службі Операції об'єднаних сил.

Так, 9 обстрілів українських позицій зафіксували в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД".

Зокрема, поряд з Невельським – зі стрілецької зброї, два рази неподалік Красногорівки – зі станкового протитанкового гранатомету, біля населеного пункту Василівка – зі стрілецької зброї, поруч з Авдіївкою – з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї, два рази поблизу Старогнатівки – зі стрілецької зброї, в районі населеного пункту Водяне – зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, неподалік з Лебединським – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мир чужою кров'ю: бойовики розстріляли українську вантажівку

8 обстрілів позицій українських захисників противник здійснив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ".

Поруч з Південним – з ручного протитанкового гранатомету, в районі населеного пункту Новгородське – зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету, неподалік Кримського – з великокаліберних кулеметів, поблизу Троїцького – з автоматичного гранатомету та великокаліберного кулемету, біля Старого Айдару – зі стрілецької зброї.
Поруч з Травневим обстріли вели з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, в районі населеного пункту Шуми – з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї, неподалік Оріхового – з автоматичного гранатомету та великокаліберного кулемету.

Вчора, 26 грудня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

З початку цієї доби російські окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню. Зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету противник відкривав вогонь по позиціям українських захисників неподалік населеного пункту Гладосове.

Втрат з боку українських військових немає.

Росіяни завезли на окупований Донбас 152-мм гаубиці "Гіацинт". Вони належать до складу окремої артилерийської бригади 1 АК збройних сил Російської Федерації, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Зараз ви читаєте новину «17 обстрілів за добу, одного військового поранили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути