Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 08:03

15-та доба перемир'я на Донбасі: яка ситуація на передовій

15-та доба перемир'я на Донбасі: яка ситуація на передовій
Російські найманці на Донбасі провокують воїнів ЗСУ. Однак наші військові дотримуються умов перемир'я. Фото: facebook.com/pg/MinistryofDefence.UA

9 серпня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили умови перемир'я.

Біля Новозванівки та Мар'їнки двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Трудівське здійснювали інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів. А на Приазов'ї запустили безпілотник російського виробництва типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування. Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

"Неприцільні постріли не несли загрози життю і здоров'ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Щодо безпілотника - наші засоби радіоелектронної боротьби негайно подавили його, що унеможливило його подальше використання", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ вперше з 2015 року не знайшла порушень режиму тиші на Донбасі

Серед особового складу Об'єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

Від початку поточної доби, 10 серпня, на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

15-ту добу поспіль, відколи проголошено режим припинення вогню, серед українських захисників бойових втрат та поранень немає.

Терористи використовують режим припинення вогню для відпрацювання ударів по об'єктах на підконтрольній Україні території. Відбувається підготовка артилерійських частин.

Зараз ви читаєте новину «15-та доба перемир'я на Донбасі: яка ситуація на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути