вівторок, 21 серпня 2018 18:29

"12 разів дзвонив у Росію" - хто гальмує Іловайську справу

"12 разів дзвонив у Росію" - хто гальмує Іловайську справу
Усі необхідні експертизи в Іловайській справі проведено. Залишилося лише передати їх до суду. Фото: Дніпровська панорама

Передачу до суду справи стосовно Іловайської трагедії з 2016 року гальмує найвище військове керівництво.

Про це Gazeta.ua розповів військовий експерт Юрій Бутусов.

"2016 року генпрокурор Юрій Луценко дав прес-конференцію й чітко сказав, що військово-технологічну експертизу провели і справа за малим - передати результати до суду. Головне питання – доведення вини генерала Муженка. Треба з'ясувати: його хтось ввів в оману чи він зрадник. Адже були дані розвідки і доповіді командирів з місць про те, що готується оточення. А Муженко почав благати війська агресора не стріляти, замість того, щоб правильно організувати відступ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "КамАЗ був весь забитий гробами" - волонтер про Іловайську трагедію

Можливо, його зв'язки з Генштабом РФ були настільки тісними, що він і не збирався з ними воювати, а тримав їх у курсі про положення наших військ. Відкрито визнає в інтерв'ю і пише в Facebook, що спілкувався з Генштабом РФ і обговорював "зелений коридор". 12 разів дзвонив напряму до Генштабу РФ. Тепер говорить про це так, ніби йому не було чим зайнятися і він вирішив з кимось поговорити по телефону. Тепер до останнього чіпляється за посаду",- каже Бутусов.

29 серпня 2014 року, регулярні війська РФ під Іловайськом на Донеччині розстріляли у "зеленому коридорі" колони українських військовослужбовців. Слідство у справі триває досі.

Зараз ви читаєте новину «"12 разів дзвонив у Росію" - хто гальмує Іловайську справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути