понеділок, 26 лютого 2018 20:18

"Українську школу знайти важко" - українка заснувала дитячий журнал для діаспорян в Німеччині

Українка Тетяна Железняк випускатиме український дитячий журнал у Німеччині. Вона 6 років живе в невеликому містечку поблизу Дюсельдорфа. Переїхала туди разом з чоловіком із Кропивницького.

Автор: Фото Тетяни Железняк
  Українка випускатиме в Німеччині журнал "Сонях" для дітей української діаспори
Українка випускатиме в Німеччині журнал "Сонях" для дітей української діаспори

"Із чоловіком Романом познайомилася у школі. Після закінчення навчання, він разом з батьками іммігрував до Німеччини, але приїздив в Україну. Коли вирішили одружитись, довго думали: чи йому переїжджати в Україну, чи мені їхати в Німеччину. Чоловік на той час навчався в Академії. Щоб міг закінчити навчання, зважилась переїхати я", - розповідає Gazeta.ua Тетяна Железняк.

Подружжя виховує двох доньок: 6-річну Анастасію та Лану, 10 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Героям Небесної сотні віддали шану в столиці США

"Зі старшою постійно займалась сама, бо українську школу в Німеччині знайти важко. Я за освітою педагог. Закінчувала Кіровоградський університет імені Володимира Винниченка. Накопичилось багато навчальних матеріалів і виникла ідея видати якийсь підручник або посібник. Пізніше вирішила зробити журнал про Україну, де діти могли б бути його співавторами. Звернулась у професійну компанію. Там розробили план на великий тираж і кілька випусків. Необхідна сума для реалізації – 5 тисяч євро. Таких грошей не мала, тому зверталась в українські громадські організації, які працюють в Німеччині. Але вони самі потребують фінансування. Сказали, що це гарна ідея, але допомогти фінансово не можуть. Тому почали збір коштів на спеціальній платформі. Зібраних коштів вистачить на перший випуск і тираж 250-300 примірників. У Німеччині друкувати дорожче, тому планую працювати з українським видавництвом".

Автор: Фото Тетяни Железняк
  Тетяна Железняк разом з чоловіком виховують двох доньок - Анастасію та Лану
Тетяна Железняк разом з чоловіком виховують двох доньок - Анастасію та Лану

Перший випуск журналу "Сонях" буде повністю присвячений його назві.

"Це буде журнал про красиву Україну і її культуру. Моя донька знає, що в Україні живуть бабуся і дідусь. Коли бачить жовтий і блакитний колір, вона каже: "Подивися, український прапор". Але цього мало. Я хочу, щоб ці діти відчули український дух та ідентичність".

До 100-річчя української дипломатії у Мюнхені відкрили пам'ятну дошку першому консулу УНР Василю Оренчуку. Її розмістили на будинку, де розташовувалося генконсульство. Василь Оренчук був призначений на цю посаду 15 листопада 1918 року. Участь у відкритті взяв міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Зараз ви читаєте новину «"Українську школу знайти важко" - українка заснувала дитячий журнал для діаспорян в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути