четвер, 24 травня 2018 00:17

Українському підлітку дали $36 млн штрафу в США

  У США українець кинув петарду і став винуватцем пожежі. Фото: vilingstore.net
У США українець кинув петарду і став винуватцем пожежі. Фото: vilingstore.net

Окружний суд штату Орегон в США засудив 15-річного підлітка з української сім'ї для виплати $ 36,6 млн за необережне поводження з вогнем. Це призвело до великого лісової пожежі, яка знищила майже 20 гектарів лісу.

Батьки юнака переїхали в США з Одеси 18 років назад. Його батько працював кухарем, а мати була домогосподаркою, пише Washington Post.

У листопаді мати підлітка говорила, що пожежа стала "травмою" для її сина. Вона не уточнювала його ім'я та причини трагедії, побоюючись реакції своєї великої української родини, братів і сестер хлопчика.

У лютому підліток визнав свою провину. Він кинув петарди, які спровокували пожежу. Його засудили до 5 років умовного терміну і 1920 годин громадських робіт в Службі лісового господарства США. Йому також потрібно було написати 152 листи з вибаченнями перед людьми, чиє майно постраждало через пожежу.

Юнак може виплатити 36,6 мільйона доларів в повному обсязі, але припинити виплати йому дозволять тільки через десять років, якщо він виконає умови випробувального терміну і відпрацює призначені години в Службі охорони лісів США. Однак, він не повинен здійснювати інші правопорушення і дотримуватися графіка платежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили перший у США парк сучасних технологій

36% українців, які бажають виїхати за кордон жити, обирають Польщу. З величезним відставанням на другому місці Чехія - 12%. У трійку країн куди б перебралися жити українці потрапила Німеччина — 11%. Сполученими Штатами, яку називають країною можливостей, цікавляться менше. Лише 6% українців.

Зараз ви читаєте новину «Українському підлітку дали $36 млн штрафу в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути