четвер, 16 лютого 2017 12:23

Українка стала старшим лейтенантом бразильської поліції

Українка стала старшим лейтенантом бразильської поліції

Українка Ізадора Катеренюк служить старшим лейтенантом у складі одного з тактичних підрозділів військової поліції бразильського міста Сан-Паулу. Стати військовою мріяла з дитинства.

"Змалечку я любила ходити на військові виставки, мені подобалась військова форма, маршеві пісні, предмети військового призначення. Батьки часто брали на авіаційні ярмарки, які влаштовували ВПС Бразилії. Коли складала екзамени для вступу у військову академію, випробування проводилось Університетською вестибулярною фундацією (FUVEST). Іспити були надзвичайно важкими: письмовий тест, тест на психологічну та фізичну придатність, останній з яких складався із бігу, плавання, віджимання, абдомінальних вправ та маневреності. Окрім того, усі ми проходили так звану "соціальну перевірку", - розповідає Ізадора Катеренюк, передає novynarnia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовим доплачують за дружину

За словами дівчини, військова поліція діє безпосередньо на вулицях у прямому контакті з населенням. Цивільна - займається реєстрацією злочинів у відповідних поліцейських округах. Департамент криміналістики (Polícia Científica) - працює в тих випадках та місцях, де вимагається проведення криміналістичних експертиз.

Дівчина народилася в Бразилії. Її батьки - українці.

"Уся моя родина по батьківській лінії – українці. У Бразилії вони жили і до сьогодні живуть у різних містах і селах штату Парана. Пізніше частина родини перебралась до Сан-Паулу. На жаль, наші контакти з прямими родичами в Україні загубились "у часі та просторі". Але мій український дідусь та бабуся завжди дотримувались національних традицій і звичаїв, вдома говорили лише українською".

Сан-Паулу – найбільший мегаполіс Південної Америки, друге чи третє за розмірами (залежно від того, як рахувати) місто у світі. За різними даними у ньому мешкає від 14 до 40 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Українка стала старшим лейтенантом бразильської поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути