Алла Крещук з Одеси стала шеф-кухарем у ресторані в Нью-Йорку. Заклад, де працює жінка, відмовився від послуг професійних кухарів на користь простих бабусь. Вимога лише одна – рецепти мають бути авторськими.
"Професійні кухарі – чудові. Вони ідуть до школи, важко працюють, аби відшліфувати майстерність. Але ці пані, вони – першоджерело", - пояснює власник ресторану "Енотека Марія" Джо Скаравелла. На нього працюють бабусі з понад 20 країн, повідомляє ukrainian.voanews. - Це мало сенс. Спершу втішав своє серце, коли італійські бабусі готували тут, бо втратив усіх своїх. А пізніше сказав собі: чому б нам не віддати належне й іншим культурам світу?".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Франції вигідно не працювати" - українка ділиться досвідом
Меню бабусі складають самі. Українка Алла готує національні страви - вареники і котлети по-домашньому. Всі страви в її меню - за родинними рецептами.
"Інколи ці пані мене питають: як ви думаєте, їм подобається? Я відповідаю – ви про це не турбуйтеся. Ваше завдання – відтворити страви, які для вам готували у дитинстві. Пані Алла своїх онуків поки не має. Але ця умова – не обов'язкова. Головне – щоби вміла готувати, хотіла поділитися досвідом і була старшою за 50", - каже власник ресторану.
Ціна за порцію українських вареників з картоплею, які в меню називають "равіолі" - $20. Стільки ж просять за котлети з пюре та салатом з редькою.
"Це дуже приємно, коли ти далеко від своєї країни рідної, і тут маєш можливість приготувати українську страву. Це дуже, дуже приємно, - каже пані Алла. - Я в захваті, що саме Джо придумав таку ідею для жінок нашого віку. Є бажання, і хочеться іще жити… У мене наче крила виросли".
Коментарі