понеділок, 02 вересня 2019 23:28

Нетрі, забобони та легкі гроші: українка розповіла, що вразило в Індії

Нетрі, забобони та легкі гроші: українка розповіла, що вразило в Індії
Цвітана Орос 3 роки працювала в Індії моделлю. Фото: Цвітана Орос

Цвітана Орос з чоловіком 3 роки прожили в індійському штаті Гоа. Жінка працювала моделлю. Чоловік - бар-менеджером.

"Індуси вважають, що білошкірі кращі за них. Вірять, якщо потримати за руку білу людину, матимеш удачу", - каже Gazeta.ua Цвітана Орос. - Коли гуляємо, часто підходять індуси і питають в чоловіка, чи можна сфотографуватися з вашою дружиною. Якщо дозволяє, то з кущів вибігає ще десятеро і стають в чергу. Ми з дівчатами мали фотографуватися з гостями в казино в гарних сукнях. Але кілька разів гості підходили з пропозицією заплатити за ніч. Охоронець пояснював, що це не для нас".

Жінка працювала без контракту з агентами індусами.

"Там велика українська діаспора. Знайомилася з українками, росіянками, білорусками і на місці знаходила замовлення на роботу. Потім вже сама виходила на агентів. В основному працювала із слов'янами. Ніколи не сварилися з росіянками на політичному підґрунті. Навпаки, допомагаємо один одному. Гоа - це маленьке село, де всі один одного знають. Плітки швидко розходяться. В соціальних мережах ділимось інформацією про агентів і вже розуміємо з ким можна працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина з Індії розповіла про своє життя в Україні

Цвітана Орос отримувала за 4 год роботи близько $50 в Гоа. За роботу в інших штатах платили близько $100 за 4 год.

"Завжди оплачували проживання, їжу та квитки на літак. Деякі дівчата їхали на роботу по 15 годин автобусом через всю Індію. Якщо агент не хоче платити за літак, то не заплатить і за роботу. Для них зовнішність на першому місці. Бажано знати англійську. Освіта не важлива, бо ти просто стоїш, як манекен. В індусів 14 мов. Офіційні - хінді і англійська".

Подружжя орендувало житло за $200 за місяць у селі Парра в штаті Гоа. Байк коштував $50 на тиждень.

"Жили поруч з місцевими жителями. Раніше це село було португальською колонією. Більшість будинків у поганому стані. Нам пощастило. З індусами про все можна домовитися. Вони йдуть на контакт із білими. Якось з чоловіком о 3 ночі поверталися на байку з роботи додому. До нас під'їжджає індус. Кілька разів питає, чи ми не заблудилися і чи не треба нам допомога. Вони піклуються про всіх - собак, корів, змій, людей. Дратує тільки те, що не тримають слово. Можуть за 5 хвилин до заходу все відмінити", - каже Орос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моя країна – не окраїна": створили гімн українців за кордоном

Цвітана Орос вважає індійську медицину якісною та безкоштовною.

"Наш друг двічі розбивався на байку. Приїздила швидка. Всі медикаменти видавали безкоштовно. В Гоа є медичний університет. При ньому лікарня, де працюють інтерни. Вони практикуються і тому роблять операції безкоштовно. Але потрібно дочекатися своєї черги. Другу двічі робили безкоштовні пластичні операції на лиці. Я зламала всі стереотипи, які були в мене про Індію. Тут бідні люди дуже щасливі та духовно наповнені. Вони старанно працюють на благо своєї касти. Вірять, що в наступному житті будуть в іншій вищій касті. Ми були в Мумбаї і на таксі проїжджали повз трущоби. Складається моторошне враження. Голі діти бігають, брудні. Мати миється, тут же тазок на дитину виливає. Але це їх власний вибір".

За минулі століття Індія змінила свій статус і перетворилася з загадкової країни достатку – мрії Колумба в одну з найбрудніших країн планети. Сьогодні в Індії наші співвітчизники шукають шлях до Бога, роботу і пригоди.

Зараз ви читаєте новину «Нетрі, забобони та легкі гроші: українка розповіла, що вразило в Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути