субота, 23 листопада 2019 04:30

Скільки українців попросили притулку у Польщі

Скільки українців попросили притулку у Польщі
zaxid.net Розповіли, скільки українців попросили притулку у Польщі

Цьогоріч майже 20 українців отримали притулок у Польщі.

Хоча з початку року клопотання про надання статусу біженця або міжнародного захисту в Польщі подало 345 громадян України.

"Загалом, за перші три квартали 2019 року клопотання про надання міжнародного захисту у Польщі подало понад 2,9 тис. іноземців, що на 5 відсотків менше, ніж за аналогічний період 2018 року. Статус біженця або додатковий захист отримали 217 осіб, натомість відмовлено майже 1,3 тис. іноземців. Розгляд ще 1,5 тис. проваджень був скасований", - розповів речник Управління з питань іноземців Якуб Дудзяк передає "Польське радіо".

Статус біженця або додатковий захист за три квартали цього року в Польщі отримали 67 громадян Росії, 37 громадян Туреччини, 18 громадян України і 18 громадян Таджикистану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка назвала переваги медстраховки в Польщі

Дудзяк повідомив, що розгляд 1,5 тис. справ (здебільшого від громадян Росії) був припинений у ситуаціях, коли іноземець виїжджав з Польщі, не чекаючи на рішення, найчастіше на Захід Європи.

Українець Андрій Сироватський отримав польське громадянство за свій відважний вчинок в червні цього року. Він відчайдушно рятував постраждалих в аварії.

Там 9 червня відбулася велика аварія за участю вантажівки і 6 легкових автомобілів. Сироватський якраз їхав тією ж дорогою до Норвегії. Він побачив момент аварії і те, як від зіткнення спалахнули автомобілі з людьми.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців попросили притулку у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути