середа, 05 лютого 2020 21:30

Доставщики їжі одягають кілька масок – українці розповіли про коронавірус у Китаї
5

Українці, які проживають в Китаї, не поспішають покидати свої нові домівки. І причин на це декілька. Як вони живуть в епіцентрах небезпечного вірусу розповіли

Світлана Сірик працює танцюристкою в нічному клубі. Вже понад два тижні нічні клуби закриті на карантин, працівники багатьох компаній перейшли працювати з дому.

"Я досі не поїхала з Китаю з кількох причин: мій паспорт знаходиться міграційній службі, так як моя віза закінчилася і я подала на нову, чи отримаю її, не знаю. Зараз такий пік поширення вірусу, що найкраще поменше переміщатися, особливо в місцях масового скупчення людей. Рейси типу Пекін-Київ скасовані і тепер дістатися буде додому дорого. А найголовніше що я поки і сама не хотіла б просто взяти і виїхати, мені подобається Китай, подобається танцювати, подобається тут жити. Поки просто чекаю, так як новини дуже швидко змінюються і що буде завтра ніхто не знає", - каже Світлана.

Світлана Сірик каже, що вперше бачить такі порожні вулиці у Шанхаї
Фото: Фото Світлани Сірик
Світлана Сірик каже, що вперше бачить такі порожні вулиці у Шанхаї
Світлана Сірик каже, що вперше бачить такі порожні вулиці у Шанхаї
Світлана Сірик каже, що вперше бачить такі порожні вулиці у Шанхаї
Світлана Сірик каже, що вперше бачить такі порожні вулиці у Шанхаї

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили проводити весілля й похорони

Вулиці міст порожні, громадський транспорт їздить, але людей там також мало.

Валентина Чехун працює в Шанхаї перекладачем. ЇЇ компанія усім працівникам надала оплачувану відпустку на період карантину.

"Нас просять не виходити з дому без потреби. На вулицях настільки порожньо, що це навіть нехарактерно для Китаю. Зате активізувались служби доставки і вони подорожчали. В середньому доставка з супермаркету обійдеться у 2 долари. Доставщики працють у 2-3 масках, щогодини їх змінюють у спеціально відведеному приміщенні", - каже Валентина.

Усіх працівників перевіряють перед роботою. Компанії закупили апаратуру і дистанційно вимірюють температуру, закуповують усім маски.

"Хаосу нема. Китайці розуміють, що в уряді все під контролем. Але масові збори припинились. Наприклад, наші друзі – китайці відмовились від спільного святкування Нового року, хоча знали, що ми здорові", -каже жінка.

За останню добу від китайського коронавірусу загинули 65 осіб. Загальна кількість загиблих збільшилася до 490 людей.

Зараз ви читаєте новину «Доставщики їжі одягають кілька масок – українці розповіли про коронавірус у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути