Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 15:35

Австралійцям продемонстрували українські вишиванки

Австралійцям продемонстрували українські вишиванки
Вишиванки показали в Національній галереї Австралії. Фото:www.golos.com.ua

В Сіднеї українська громада за підтримки Посольства України в Австралії провела презентацію вишиванок із приватних колекцій українців Австралії.

Захід відбувся 21 березня, у загальнонаціональний День гармонії, у залі Національної галереї Австралії, - про це пише "Голос України".

На показ запросили понад 40 дипломатів та австралійських політиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчанці видали український паспорт

Ідейними натхненниками проекту стали голова відділення ім. Олени Пчілки Української жіночої організації Нового Південного Уельсу Христина Бейлі. Її колекція становила основу презентації. Захід відбувся під патронатом дружини посла України Олени Кулініч.

Українська дипустанова у співпраці з місцевою громадою вже неодноразово презентувала австралійському політикуму і дипломатичному корпусу наші культурні традиції та елементи національного вбрання.

Фешн-шоу вишиванок такого масштабу провели вперше. За інформацією посольства, українська діаспора Австралії налічує 38 тисяч осіб. Перші наші земляки оселилися на континенті понад 70 років тому. В травні 1949-го вони заснували українську громаду Південної Австралії.

670 тисяч зображень, серед яких є і світлини карпатських вишиванок початку ХХ століття, для загального доступу виклали у Нью-Йоркській публічній бібліотеці.

Зараз ви читаєте новину «Австралійцям продемонстрували українські вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути