пʼятниця, 16 лютого 2018 00:15

5 фактів, які має знати українець перед поїздкою в Іспанію

5 фактів, які має знати українець перед поїздкою в Іспанію
Аліна Кабакова з Києва майже два роки живе і працює Барселоні. Фото: gloss.ua.

Аліна Кабакова з Києва майже два роки живе і працює Барселоні. Перед переїздом відвідала 25 країн. Дівчина півроку працювала менеджером в компанії, яка продавала квитки на футбол і була офіційним представником ФК "Барселона".Коли закінчився контракт, почала працювати над власним проектом для українських туристів.

Пропонуємо 5 пунктів з розряду "очікування – реальність", про які розповідає Аліна Кабакова з власного досвіду, передає gloss.ua.

Економічна криза

"Нам би їх криза", – сказали зараз багато, прочитавши назву цього пункту. І це частково правда. При низькому рівні зарплат і високий відсоток безробіття іспанців рятують доступні ціни. Нещодавно я літала в Гельсінки і була вражена тим, що банальна кава з круасаном коштує 5-7 євро. В Барселоні ж, не в туристичній точці, за цей же ранковий набір ви заплатите 1,5 – 2 євро. При невеликій можна дозволити собі пити каву вранці, іноді їздити на таксі і повечеряти в ресторані. Проблема лише в тому, що знайти роботу без знання мови практично неможливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За непослух били лозиною" - українка про навчання у Зімбабве

Мова

"В Іспанії чотири офіційні мови. Багато регіонів не тільки говорять своєю власною мовою, а й мають дуже загострене почуття національної приналежності. У Каталонії всі говорять каталонською, всі написи навколо каталонською. Для мене та для багатьох приїжджих це було шoком. Якщо ви хочете вчити іспанську, то вам в Іспанію. А Каталонія – не Іспанія, як скаже вам будь-який місцевий".

Скарги

"Велика радість для каталонця – це капнути на кого-небудь. Їх хлібом не годуй – дай поскаржитися, причому без попередження і відразу в поліцію. Мій єдиний випадок спілкування з поліцейськими був пов'язаний зі скаргою моєї сусідки на сусіда зверху, який нібито голосно слухав музику. Поліція переплутала квартири і прийшла до мене. Ніякі мої вмовляння, що у мене тиша і що я музику не слухала, поліцейських не переконали. Вони попросили мої документи і почали прямо на місці вносити мене в якусь базу тривожних. Благо сусідка вийшла і перенаправила їх до цього порушника спокою".

Салони краси

"Із них важко вийти красивим. Справа в тому, що тут взагалі ніхто не переживає з приводу свого зовнішнього вигляду. Якщо ви бачите на вулиці нафарбовану дівчину на підборах, то або у неї сьогодні велика подія, або вона "наша". На жаль, багато популярних у нас технік догляду за волоссям, нігтями або обличчям тут просто невідомі, так як нікому особливо і не потрібні. Одна моя подруга при поході в перукарню була порядком здивована тим, що одна людина дізнавалася, чого вона хоче. Другий мив голову, третій - стриг, а четвертий - фарбував. При цьому ціна була високою, а результат так собі. Саме тому багато наших емігрантів непогано живуть, роблячи манікюр, нарощування і святковий макіяж".

Собаки і кішки

"Будьте готові: на вулицях ви зустрінете неймовірну кількість кошлатих чотириногих. На території королівства проживають 2 мільйони собак і 3 мільйони кішок. Коли гуляєш по місту, здається, що у всіх навколо є собаки. Біля ресторанів і терас обов'язково стоїть миска з водою на випадок, якщо ви прийшли з вихованцем. При цьому всі домашні улюбленці чіповані і досить доглянуті. Іспанці кажуть, що вони можуть заощадити на собі, але обов'язково куплять хороший корм своєму кошлатому другу".

У Чилі в будь-якому супермаркеті працює молодь, в обов'язки якої входить складати покупки в пакети. Вони шикуються в ряд і по черзі підходять до покупців. Отримують лише чайові, які дають покупці. Продукти складають у картонні коробки, оскільки в країні заборонили користуватися пластиковими пакетами. Про це розповідає Надін Шовкун, яка більше року мешкає в Чилі, куди переїхала до чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «5 фактів, які має знати українець перед поїздкою в Іспанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути