Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2018 13:16

З'явився трейлер містичного фільму "Брама" про жителів Чорнобильської зони

З'явився трейлер містичного фільму "Брама" про жителів Чорнобильської зони
Показали трейлер фільму "Брама" Володимира Тихого. Фото: kino-teatr.ua

Показали трейлер містичного фільму "Брама" з Ірмою Вітовською у головній ролі. Стрічку зняв український режисер Володимир Тихий.

Картина розповідає про сім'ю, яка живе у Чорнобильській зоні відчуження поблизу міста Прип'ять. На чолі родини - авторитарна баба Пріся. Їсть галюциногенні гриби. Біля покинутої радіолокаційної станції "Дуга" бачить портал у паралельну реальність.

"Брама" - це погляд на Чорнобиль, якого досі не було. Зазвичай аварію на атомній станції розглядають через призму статистичних даних: скільки загинули, хворіли. Не було самого заглиблення в психологію тих, хто пережив трагедію. Покажемо, що відбулося із людиною, яка опинилася в епіцентрі катастрофи не тільки екологічної, а й культурної. Як це вплинуло на її життя, змінило світ навколо. Характери героїв комічні і трагічні одночасно", – каже режисер.

Фільм зняли в селі Лучанки Овруцького району на Житомирщині, у зоні часткового відселення. Основою стрічки стала п'єса львівського драматурга Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів".

У прокат "Брама" вийде 26 липня 2018-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри української молодіжної комедії "Давай танцюй"

2015-го в київському "Молодому театрі" режисер Станіслав Жирков поставив виставу "Сталкери" за п'єсою "На початку і наприкінці часів". Також постановки за мотивами п'єси робили у драматичному театрі імені Лесі Українки, Театрі імені Мосради (Москва). Сценічні читання проводили на ІV Міжнародного фестивалю сучасної драматургії "Драма.UA" та у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса.

Зараз ви читаєте новину «З'явився трейлер містичного фільму "Брама" про жителів Чорнобильської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі