неділя, 05 серпня 2012 12:59

Зять Джарти в Макіївці попіарився на зірках радянського кіно
9

Фото: Фото: Тетяна Заровна

3 і 4 серпня в Макіївці пройшла X культурна акція "Дні Ханжонкова на Батьківщині", присвячена пам'яті великого кінематографіста Олександра Ханжонкова. На запрошення місцевої влади місто відвідали легенди радянського екрану, улюбленці мільйонів. Це 65-річна Світлана Тома, яка в 1976 році придбала шалену популярність, знявшись у ролі циганки Ради у фільмі "Табір іде в небо". 75-річний Юрій Назаров, який у 1988 році зіграв тата в "Маленькій Вірі" - фільм, який став потрясінням епохи перебудови. 66-річний Володимир Талашко (в 1973 році зіграв одну з головних ролей в знаменитому "В бій ідуть одні старики") і 62-річна Людмила Мальцева (актриса епізодів).

Гості проводили творчі зустрічі з глядачами, покладали квіти і роздавали автографи. Вони відвідали музей Ханжонкова в школі мистецтв його імені. Дізналися, що в цій школі вчилися відомі в Москві макіївчани - ведуча MTV Тутта Ларсен, Міхей з групи "Міхей і Джуманджи" і переможець українського Х-Фактора Олексій Кузнєцов.

Побували актори і в макіївському селищі Нижня Кринка, де знаходилося родове гніздо піонера російського кінематографа. Місцеві жителі зустрічали російськими прапорами і хлібом-сіллю. За сформованою традицією приїжджі артисти посадили дерева на "алеї зірок". Виявилося, що на місці садиби Ханжонковим досі відсутній пам'ятник. Хоча ще 10 років тому тут встановили камінь, з обіцянкою замінити його на монумент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Джарти сидить на верхівці корупційної піраміди Госпсуду - директор ProstoPrint

"У Макіївці мені добре, бо це місто трудівників, і за це Макіївці низький уклін, - поділився з Gazeta.ua народний артист Росії Юрій Назаров. - Хоч я в партії ніколи не був, але за переконаннями я комуніст. Був ревним комсомольцем, піонером, урочисту обіцянку давав - "працюй, учись і живи для народу радянської країни піонер". Макіївка творить. І треба творити, треба будувати! А нас зараз закликають цивілізовано красти. Я прочитав недавно висловлювання якогось Макса Амстердама: "Бізнес - це мистецтво вилучення грошей з чужої кишені без всякого насильства". Ось таке чарівне визначення... А ми сьогодні цьому бізнесу служимо".

У Нижній Кринці разом з артистами на сцену вийшов молодий "регіонал" Валерій Омельченко - чоловік старшої дочки покійного "хазяїна Макіївки" Василя Джарти.

Омельченко позиціонує себе як керівник громадської організації, його дружина - Вікторія Омельченко працює заступником голови Господарського суду Києва і днями підірвала інтернет, виклавши в соц.мережі фотоілюстрації свого розкішного життя. Валерій Омельченко висунутий кандидатом в народні депутати від округу № 55 (Макіївка), і, як розповіли місцеві жителі, почав вести роботу з електоратом ще кілька місяців тому - подарував жителям Нижньої Кринки дитячий майданчик.

Олександр Ханжонков - перший кінобізнесмен і кіномеценат Російської імперії, він заснував кінофабрики, на базі яких виросли "Мосфільм" та Ялтинська кіностудія. Ханжонков є творцем першого повнометражного фільму, зробленого в Росії, і першого в світі мультиплікаційного фільму. Він народився в 1877 році в маєтку своїх батьків Ханжонковка (Макіївка), а помер в 1945 році в Ялті.

Зараз ви читаєте новину «Зять Джарти в Макіївці попіарився на зірках радянського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі