Ексклюзиви
субота, 15 липня 2017 11:10

Зворушлива історія реінкарнації пса стала бестселером

Роман "Життя і мета собаки" американця Брюса Кемерона вийшов у перекладі українською у видавництві "Клуб сімейного дозвілля".

Книга розповідає про життя бродячого пса Тобі, який народжується на задвірках міста. Це його перше і найкоротше життя закінчується трагічно. Тобі як вуличного собаку присипають. Далі відбувається серія реінкарнацій. Тобі народжується золотистим ретвивером Бейлі у звичайній американській родині. Його господар – хлопчик Ітан. З ним Бейлі відшліфовує свої вміння – грається в гру "де мій хвіст", ловить м'яча і гавкає, коли чує вислів "пес-бос".

  Обкладинка українського видання. ФОТО: Володимир Грисюк
Обкладинка українського видання. ФОТО: Володимир Грисюк

Минають роки, Бейлі стає свідком безлічі подій у житті його першої родини. Батько Ітана через неможливість реалізації себе спивається, а сам хлопчик виростає. Він все ще люблять свого вірного Бейлі, але надає перевагу знайомству з дівчатами та спорту . Бейлі старіє і помирає на дачі у діда та баби Ітана. Після цього пес ще кілька разів перероджується у тіла вівчарки, коргі, сенбернара. Це триває до тих пір, поки він не знаходить відповідь на головне питання, що його непокоїть – "у чому мета мого життя?".

Вперше роман "Життя і мета собаки" опублікували в липні 2010 року. Книга стала бестселером видань "USA Today" і "The New York Times". 2017-го на кіностудії "DreamWorks" вийшов однойменний фільм режисера Лассе Хальстрема. Однією з найвідоміших його робіт є стрічка "Хатіко: Вірний друг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друзі звинуватили інженера у зґвалтуванні

Книга "Життя і мета собаки" ідеально підійде читачам, які переживають втрату домашнього улюбленця. Це історія з щасливим кінцем, що є нетиповим для такої літератури. Кемерон показує, що собака, як і людина, може віддавати свою любов багатьом. Але, як і в нашому житті є одна найбільша любов, так само Бейлі мав одного справжнього господаря, якому до кінця залишався вірним, і якого найбільше любив.

Брюс Кемерон – американський письменник. Народився в 1960-му у місті Петоскі, штат Мічиган. Перший "роман" написавши в початковій школі, а в 16 років надрукував оповідання у місцевій газеті. Кемерон почав свою кар'єру з посади гумористичного оглядача. Зараз письменник є оглядачем газети "Hawaii's MidWeek Newspaper", де веде авторську колонку.

Зараз ви читаєте новину «Зворушлива історія реінкарнації пса стала бестселером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі