пʼятниця, 10 вересня 2021 15:24

Зірки українського балету дадуть гала-концерт разом із Дмитром Шуровим
8

Фото: надала Катерина Кухар

13 вересня о 16:30 у Жовтневому палаці пройде святковий гала-концерт за участю знаменитого балетного дуету Катерини Кухар і Олександра Стоянова. Глядачі люблять пару за ризиковані та легкі підтримки, а також за ту позитивну енергію, яку вони дарують.

Є принаймні п'ять вагомих причин, чому варто відвідати цей святковий балетний концерт у понеділок, 13 вересня.

1. Цілком можливо, що зовсім скоро вдарить новий локдаун. І важливо ще до його настання насититися енергією прекрасного балетного мистецтва, яке подарує натхнення і нове дихання. Цей вечір обов'язково допоможе пережити всі складнощі.

2. До Києва приїжджають провідні прем'єри Львівської опери - Євген Світлиця та Ілона Кравченко, танець яких зазвичай неможливо подивитися в Києві. Вони вийдуть у дуеті чоловічого балету "Спартак". У центрі вистави історія двох пар, як двох протиборчих сил - добра і зла, рабів і повелителів, свободи й деспотичної сили. Уособлення свободи нестиме пара Євгенія та Ілони.

3. На гостей чекає спеціальний сюрприз - вперше вони побачать поєднання балетного мистецтва з творчістю музиканта Дмитра Шурова, соліста проєкту Pianoбой.

4. За один вечір глядач має можливість познайомитися з яскравими фрагментами легендарних балетних постановок: "Лісова пісня", "Лебедине озеро", "Діти ночі", "Спартак", "Весілля Фігаро" і багато інших. Всі вони у виконанні зірок Національної опери України та Львівського оперного театру: Катерини Кухар, Олександра Стоянова, Станіслава Ольшанського, Євгенія Світлиці та Ілони Кравченко, а також багатьох інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар в сукні від Юлії Магдич відвела до школи 230 учнів

5. У гала-концерті можна буде побачити рідкісний балет "Лісова пісня" - діамант української класики, який зазвичай показують всього двічі на рік. 13 вересня головні партії Мавки й Лукаша виконають Катерина Кухар та Олександр Стоянов.

"Балет "Лісова пісня" створений за мотивами однойменної драми-феєрії видатної української поетеси Лесі Українки, яку вона представила читачеві 1911 року, - розповідає Олександр Стоянов. - Це красива казка про кохання, яка у виставі передана під музичні мотиви українського класика Михайла Скорульського. У творі композитор тонко передав українські мотиви, особливості музичного фольклору Волині".

"Етапи розвитку стосунків між Лукашем і Мавкою в спектаклі, як і в творі Лесі Українки, збігаються з певною порою року, - ділиться Катерина Кухар. - Весна - це знайомство і початок історії Лукаша і Мавки. Літо - це розквіт їхньої любові. Осінь - зрада Лукаша, він одружується з іншою. Взимку Мавка і Лукаш вмирають, і їхні душі зустрічаються в іншому світі".

Зараз ви читаєте новину «Зірки українського балету дадуть гала-концерт разом із Дмитром Шуровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі