вівторок, 02 серпня 2011 19:29

Жванецький відкриє одеський книжковий ярмарок "Зелена хвиля"

Жванецький відкриє одеський книжковий ярмарок "Зелена хвиля"

3-6 серпня в Одесі пройде XV Міжнародний книжковий ярмарок "Зелена хвиля". Подія відбуватиметься під відкритим небом на головній вулиці міста — Дерибасівській. Заявки на участь в ярмарку подали близько 100 видавництв.

"Вже традиційно відкриє "Зелену хвилю" Михайло Жванецький. Буде його автограф-сесія. Може, він підготував для нас якийсь сюрприз", - розповіла Gazeta.ua менеджер проекту Надія Фоміна.

"Ярмарок не всі 15 років проходив під відкритим небом. Раніше "Зелена хвиля" відбувалась у великих приміщеннях: на Морвокзалі і в Палаці Спорту, а останні кілька років вже на Дерибасівській. Це дуже вдале рішення — зробити відкритий доступ для одеситів і туристів, яких в нашому місті чимало. Наприклад, торік ярмарок відвідали понад 25 тисяч людей", - сказала Фоміна.

Організатори запланували презентації книжок одеських письменників та дитячого журналу "Твій друг мураха".

"Також у нас насичена вечірня програма. У середу солістка Одеської філармонії Олена Вишневська виконуватиме музикальні твори на вірші поетів-класиків. Наступного дня відбудеться концерт-бесіда "Лесин ювілей", присвячений 140-річчю від дня народження Лесі Українки. Це буде розповідь про постановки драматичних творів поетеси на сцені Одеського українського театру", - повідомила Надія Фоміна.

Протягом ярмарку діятиме спеціальна експозиція "Операція "Екранізація". Вона складатиметься із 24 стендів із фотоісторіями екранізації літературних творів на Одеський кіностудії (фільми "Місто зустрічі змінити не можна", "Зелений фургон" і "Чародеї"). В останні дні "Зеленої хвилі" організатори вручать дипломи переможцям конкурсів "Одеса на книжкових сторінках" і "Мистецтво книги".

"Книги переможців ми потім відсилаємо на всеукраїнський конкурс "Книга року", - зазначила менеджер проекту.

Зараз ви читаєте новину «Жванецький відкриє одеський книжковий ярмарок "Зелена хвиля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі