пʼятниця, 21 жовтня 2011 15:53

Журі кінофестивалю "Молодість" очолить Оксана Забужко

Журі кінофестивалю "Молодість" очолить Оксана Забужко

22 жовтня у Києві розпочнеться кінофестиваль "Молодість". Подію відкриють у кінотеатрі "Київська Русь" стрічкою польського кінорежисера Єжи Гофмана "Варшавська битва 1920". Сам режисер приїде до Києва, аби зустрітися з глядачами і дати майстер-класи для молодих режисерів.

"Цього року буде багато польського кіно, - каже генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі. - Ми покажемо реставровану копію польської класики фільм "Маня. Історія працівниці тютюнової фабрики" 1922 року. У фільмі знялася польська, а пізніше американська зірка Пола Негрі. Показ відбудеться під живу музику Вроцлавського академічного оркестру. Також представимо польську документальну і анімаційну програми".

У позаконкурсній програмі покажуть українські прем'єри, фільми з німецькомовних країн та французькі короткометражки.

"У конкурсі візьмуть участь студентські фільми, а також дебютні короткометражні і повнометражні стрічки, - каже програмний директор "Молодості" Денис Нікітенко. - В Українському конкурсі покажемо 21 фільм. Серед них будуть також українські стрічки, зроблені у ко-продукції з Індією чи Німеччиною".

Журі фестивалю очолить письменниця Оксана Забужко. Основні покази пройдуть у кінотеатрі "Київ". "Молодість" закінчиться 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Журі кінофестивалю "Молодість" очолить Оксана Забужко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі