Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2020 19:00

"Золота дзиґа" запровадила номінацію на честь Юрія Мінзянова

"Золота дзиґа" запровадила номінацію на честь Юрія Мінзянова
7 листопада Юрія Мінзянова знайшли мертвим в його київській квартирі. Причину смерті поки не встановили. Фото: uafilmacademy.org

На честь українського кінопродюсера Юрія Мінзянова, який помер 7 листопада, запроваджено нову назву номінації Національної премії "Золота Дзиґа".

"На згадку про нашого друга, справжнього професіонала своєї справи, ми запропонували Українській кіноакадемії увічнити пам'ять про Юрія в назві однієї з номінацій - "Найкращий короткометражний ігровий фільм". Він з особливим трепетом ставився до своїх короткометражних проєктів, у роботі над якими відкривав нові таланти", - каже член Правління української кіноакадемії Влад Ряшин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощання з Романом Віктюком: де сьогодні відбудеться церемонія

Мінзянов спродюсував драму "Погані дороги" Наталки Ворожбит, яка потрапила в конкурсну програму "Тиждень критики" 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. Також отримала 3 нагороди національної премії кінокритиків "Кіноколо".

"Венеційський, разом із Берлінським і Каннським, — 1 із 3 найкрутіших фестивалів, куди мріють потрапити кінематографісти, — казав Мінзянов. — Не сподівався, що нас відберуть у конкурс. Здавалося, що про нашу війну Європа забула. Світ сьогодні зайнятий іншими проблемами. Тим паче торік у Венеції перемогла "Атлантида" режисера Валентина Васяновича. Думав, що не захочуть вдруге брати подібну тему.

Шукали акторів, які не з'являються в серіалах і не знімалися у прокатному кіно. Щоб обличчя не ототожнювалися з іншими образами. Серед виконавців ролей — Марина Клімова з Одеського театру імені Василька, у якої була сцена з оголенням. Багато акторок відмовляються зніматися, якщо в сценарії є такі епізоди. Також вразила Оксана Черкашина зі столичного Театру на лівому березі, яка виконала роль військового лікаря, і Юрій Кулініч, який зіграв бойовика.

"У нас великі перспективи на міжнародному ринку. Маємо домовленість з іспанським кінопрокатником. Також нами зацікавився у США".

Юрій Мінзянов народився 29 березня 1956 року в Казані. Закінчив режисерський факультет ВГІК у 1979 році. Згодом працював на телеканалах, а 2016-го створив власний продакшн "Крісті фільм", яку очолював разом із сином Дмитром. Спродюсував стрічки "Припутні", "Секс і нічого особистого", "Безславні кріпаки", "Погані дороги" та інші. Юрій Мінзянов був членом Української та Європейської кіноакадемії.

Зараз ви читаєте новину «"Золота дзиґа" запровадила номінацію на честь Юрія Мінзянова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі