Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 12:15

Зняття заборони на кінотеатри принесе державі $24 млрд

Зняття заборони на кінотеатри принесе державі $24 млрд
У Саудівський Аравії після 35-річної перерви запрацюють кінотеатри. Фото - svoboda.org

Підрахували, що відкриття кінотеатрів у Саудівській Аравії, які не працювали 35 років, до 2030 року принесе економіці країни близько $24 млрд. Також створить більше 30 тис. робочих місць.
Кінотеатри в країні були закриті у 80-ті роки під тиском релігійних кіл, але в останні роки там були проведені 2 кінофестивалі. Через відсутність кінотеатрів фільми показували в Будинку культури міста Даммам (столиця округу Еш-Шаркія). Зняти заборону запропонував наслідний принц Мухаммед ібн Салман Аль Сауд (Mohammad ibn Salman).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили номінантів кінопремії "Золотий глобус"

Раніше принц ініціював низку соціальних реформ, наприклад, зняття заборони на керування автомобілем для жінок, дозвіл на проведення концертів тощо.

Поки невідомо, чи дозволять показувати в кінотеатрах американські або індійські блокбастери, і наскільки сильно фільми будуть цензуруватися. Також залишається відкритим питання щодо поділу залів на чоловічі, жіночі та сімейні зони.

Фільм українського режисера Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги", який вийшов у прокат 6 грудня, за перші вихідні зібрав 8 186 701 грн.

Ця сума є рекордною для українського кіно.

Зараз ви читаєте новину «Зняття заборони на кінотеатри принесе державі $24 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі